Lionel Messi: áruló néhány, zseniális mindenkinek, és a legnehezebb terhet hordozza

World Cup

Sok argentin hitt a Lionel Messi játékról: „Messi a XXI. Ha Maradona számára a labda zenei hangszer volt, akkor a Messi számára ez egy olyan eszköz, amelyet lenyűgöző hatékonysági értelemben használ. ”Argentína vigyázzon: Izland harcosai mutatják a méretét. Jorge Valdano Bővebben

A Valdano az 1986-os döntőjében Argentína legutóbbi világbajnoksági csapatának és a Maradona helyszíni partnerének része volt. Nem használja könnyedén a genius szót. A Messi zseniális megmagyarázására tett kísérletek nem elhanyagolható szakirodalmat váltottak ki.A termés között kiemelkedő a Ramiro Martín A Genius az iskolai futballban. – Aimar azt mondta, hogy egyáltalán nem gondolja a pályán, egy döntést hoz – mondta Martín, utalva az egykori argentin játékvezetőre. „A Messi ezt a másodperc egy töredékében és 90% -ában teszi meg a helyes döntés meghozatalakor.”

„Messi kettő, egyszerre három játékos” – mondta egyszer Javier Mascherano, és mostanában egyértelművé tette számomra, hogy mit jelent: „Leo elmondja, hogy más csapatokban van, amit három játékosnak kell tennie: gondoskodik a játék létrehozásáról, befejezéséről és egyidejűleg segítéséről.”

A Messi statisztikái bizonyíték erre; a legtöbb gólt felülmúlta, de a segítségnyújtás szempontjából is.Mascherano úgy véli, hogy a folyamatos javulás a Messi-t még látványosabbá teszi: „Folyamatosan fejlődik az evolúció – évről évre jobb játékos lesz”. a legkevésbé rejtélyesvé tette őt. Ritkán sokat mond, és mikor nem is csodálatos. John Carlin író egyszer azt mondta, hogy kétszer megkérdezte Messi-t, ha újra felajánlják neki, hogy megtagadja. „Félénk” – mondják mindenki, és szinte ugyanolyan gyakran érkezik a „nem annyira félénk, mint az intravertált”. Nem vitathatatlan, hogy Messi kíméletes tulajdonságai léteznek.És ez az, ami érdekes.

Miután Argentína második helyet ért el a 2014-es világbajnokságon, minden lövést játszott a bajnokság minden szálával, hazafelé hirtelen visszafogott a hiba. , a lehet-be-beens, az ifs és a buts. A kereszt Messi-nek el kell viselnie az argentinokért, de nem nyerte el a nemzet nagy trófeáját, mint olyan elviselhetetlen, mint nevetséges.

A klub és az ország közötti kettősség az egyetlen leginkább hivatkozott kérdés úgy, ahogy Messi-ről van szó, hiszen 2006-ban a padon ült, mint fel nem használt helyettesítő, miközben Argentína elment Németországba. Hogy jön annyira a barcelonai és annyira Argentínához? Andrés Iniesta? Az egyik kritika nem énekli a nemzeti himnuszt.És soha nem játszott a saját országának első felosztásában.

Megállapítást nyert, hogy valahogy néha rettenetes győztes (Barcelona esetében), és máskor egy szétválasztott kívülálló, aki nem érzi a szalag érzelmeit. (Argentína). A szerző Andrés Burgo vitatja ezt. „Soha nem volt egy rettenetes Messi és egy másik leválasztott: mindig megrontott volt,” írta 2015-ben. Ez a 2014-es „fiaskó” után következett, amelyet Messi vezetett Argentínába, egy másik döntőbe, a Copa América-ba, ahol elvesztették őket Chile. Facebook Twitter Pinterest Lionel Messi, miután Argentína vereséget szenvedett a 2016-os Copa América döntőben. Kilépett a nemzetközi labdarúgásból, de aztán megfordította a döntést.Fénykép: Nicholas Kamm / AFP / Getty Images világ. „Jobb, mint Coca-Cola,” mondta Luis Majul politikai újságíró néhány hónappal ezelőtt egy Argentínában megrendezett interjúban, és Messi nevetett. Miért? Ez volt az a tény, vagy az összehasonlítás jellege, ami feltörtette őt? Majul megkérdezte, mintha egy gyermekkel beszélne (mert a megkérdezettek beszélnek vele, mintha gyermek lenne): „Mit nevetsz?Igaz. ”A válasz vállrándítás volt, egy„ nem tudom ”, valamiféle„ soha nem gondolok magamra ezekben a kifejezésekben ”.

Egy újabb interjú a népszerű futballprogrammal Líbero meglátogatta Messi személyes golyó-, trófeák- és futballmúzeumait – a korábbi csapattársak, riválisok, legendák által aláírt ingek. Bemutatja Iniesta-t, a legutóbbi kiegészítést: „Még soha nem kérdeztem tőle az ingét, mert még mindig élveztem őt” – mondta. most, hogy Iniesta elhagyta Barcelona-t, merte megkérdezni. „Te vagy az első számú, senki sincs, mint te,” mondta Iniesta.Annak ellenére, hogy a média erőfeszítéseket tett rá, hogy maradonizálja őt, nem választja ki a játékosokat, kiválaszthatja a csapatokat, vagy diktálja a formációkat vagy a felállásokat. . Az a nézet, hogy Messi érett – most, hogy apja – és az elfogadott vezetői készségek, hogy jobban meggyőződik önmagáról, és merik lenni, akit akar lenni, tovább illusztrálja viszonylag új képe. „A díszes szakálla, így a divatban, így ex-con” volt a szakmai társadalmi provokátor Esteban Schmidt cinikus felvétele Argentínában. A Beckham-stílusú tetoválások (amelyek közül legalább az egyiket eltávolították) férfiasabb, izmosabb Messi-t mutatnak.Elfogyott a félénk antiszociális Messi; Az új vezetőre kerül.

„A média erőfeszítéseinek ellenére, hogy Maradonizálja őt, tényleg nem veszi a játékosokat, nem választja ki a csapatokat, vagy diktálja a képződményeket vagy felállásokat” – mondta egy forrás a Messi-ből a számlálóba pletykák Argentínában. Sokat tettek az a tény, hogy egy márciusi barátságos spanyol ellen, amikor megkérte, hogy ne játsszon az izomfáradtság miatt, félidőben belépett az öltözőbe, hogy a pep beszélgetést tegye. Brazília 2014-ben, kezdeti védekezés után, valószínűleg Messi küldött egy szót az edzőnek, Alejandro Sabellának, hogy a játékosok nem voltak boldogok, és a későbbiekben egy támadó felállás uralkodott.

Nyomon követhetjük a pletykákat modus operandi back years; állítólag textilvezetőket írt a taktikai kritikájával a buszról egy meccs után, helyet foglal el a vezetőtől.Ő kényelmesebb textil, mint a beszéd. Juan Sebastián Verón azt állította, hogy az egyetlen alkalom, hogy elég idegesnek látta, hogy elveszítse az alvást (Messi átlagosan néhány órát alszik, mint a legtöbb sportoló, beleértve a szent délutáni napot is), amikor 2010-ben a kapitánynak kellett beszélnie. Verón azt mondta, hogy Messi ingerülten a szobába lépett. Facebook Twitter Pinterest A Lionel Messi Hollandiát veszi a 2014-es világbajnokságon. Argentína egyik edzője azt mondja, hogy a játékos „neuromuszkuláris koordinációjának kozmikus ereje van”. Fénykép: Ricardo Moraes / Reuters

Messi telefonja a barátja. Abban a pontban, hogy Manchester és Madrid barátságos túráján kiszivárgott, hogy ült, a fej alacsonyan lógott, még a étkezéskor is a képernyőre bámult; hogy a fiatalabb játékosok félelmetesen nem bántak.A régóta fennmaradt José Brau régóta osteopata azt mondta: „A módja annak, hogy megértsük, hogy megnézze a testbeszédét: amikor a feje lefelé van, olyan, mintha felrakná a„ Ne zavarja ”jelet.

Néha úgy tűnik, hogy a fej alacsony a pályán, és folytatja a lehetetlen célt, és a pályán kell figyelnünk. – Egy genetikai csoda – mondta Fernando Signorini. A Signorini edzőként dolgozott a labdarúgóknál mindaddig, amíg eszébe jut, és felelős a Argentína 2010-es világbajnokság fizikai coachingáért. „Mint Diego, a neuromuszkuláris koordinációnak kozmikus ereje van. Szinte elképzelhetetlen képessége arra, hogy testüket időben és térben szabályozzák, a gravitáció ellen. Maximális sebességnél két lépést tud tenni ugyanazon lábával és a labdával. Megpróbáltam a homokban csinálni, és nem tudtam.Leo és Diego rutinszerűen, nagy sebességgel csinálják, a világ legnagyobb szereplőivel, akik megpróbálják megállítani őket. Így határozhatnám meg a zsenijét. ”

A kihívás az, hogy olyan környezetet teremtsen, amely a legjobban lehetővé teszi, hogy boldoguljon. Az egymást követő Argentína menedzserek rendkívül sok időt töltöttek, hogy ne csak találkozzanak Messi-vel a rendszeres utazásokon Barcelonába, hanem megkérdőjelezték Pep Guardiola-t.Guardiola azt mondta, hogy elmondta Sabellának: „Beszélj vele a legkisebbre, csak akkor, ha ez feltétlenül szükséges.” A nemzeti zászló által képviselt teher abszurditása állandó hátrányt okoz neki.

Messi előtt elhelyezte a fényes tippeket. – Mit gondolsz, ha megpróbáljuk ezt? Vagy: „Úgy tűnik számomra, hogy lehetőségünk van, ha ezt megtennénk…”

„Javasolj” – mondja Guardiola. És hagyja, hogy legyen.

Jorge Sampaoli-t Guardiola is tájékoztatta. Úgy tűnik, Argentína edzője megrepedt a Messi rejtélyen. A labdarúgóhoz közeli források azt mondják, hogy nagyon örült az első találkozásuk után, mert „csak a labdarúgásról beszéltek”.Ez összhangban van Guardiola álláspontjával, hogy ragaszkodjon a témához.

A Messi érzés, amikor elveszti, egyértelmű. Az a kép, amellyel az egyik végső vereség után legyőzte Mascherano karjait, a nemzetközi labdarúgás után meglepő nyugdíjba vonulás után (visszatért) rámutat arra, hogy az elviselhetetlen szomszédság.

De az abszurditás a nemzeti lobogó által képviselt terhek állandó kitörése – minden kijelentése ellene fordult a legváratlanabb módon. – Úgy érzi, tartozol a világbajnokságnak az argentin népnek – kérdezte. – Mi magunknak tartozunk – felelte Messi.

A gyártott ellentmondások elzáródása következett be: Messi nem érzi magát a nemzetnek.Egy áruló, akit a mély katari szponzorált barlangok motiválnak, mint a nemzeti szalag dicsőséges érzelmi súlya.

A sportpszichológus, Marcelo Roffé, aki a Messi ifjúsági szintű játékosaival dolgozott, azt mondta: nem Maradona volt, aki beteg – az argentin társadalom beteg. „Hogyan lehet egy személy lelkileg felkészülni arra, hogy elviselje a siker„ méregét ”? „Nem könnyű.” Facebook Twitter Pinterest Messi és Maradona megosztják a bannerjét. Marcelo Roffé sportpszichológus azt mondja: „Argentínákként sok kárt tettünk a Maradonának…Reméljük, hogy Messi segítségével megtanuljuk módosítani a viselkedésünket.” Fénykép: Pedro Ugarte / AFP / Getty Images

Messi többet élvezte a labdarúgását Barcelonával.A csapattársaival és a környezettel kapcsolatos ismerete, talán valójában a szokás teremtménye. Úgy tűnik, kedveli a rendet, és maga nagyon rendezett; Argentína talán csak egy kicsit több káoszot dob ​​az útjába, mint amennyit képes kezelni. Ellentétben Maradonával, aki a konfliktuson élt, és az ellenzéket táplálja, úgy tűnik, hogy Messinek szüksége van együttműködésre a sikerhez. A legjobban jól olajozott gép részeként működik. Nehéz ezt az elképzelést Argentínával, bármely szinten megbirkózni.

Sok argentin a legtisztább értelemben vett labdarúgó szerelmesei, hogy megosszák azt a tényt, hogy ugyanabban az országban vagyunk, mint Messi, és elégedettek az örömmel adta. “Úgy szeretlek, ahogy vagy; csészék vagy trófeák nélkül ”Alejandro Wall nevű hűséges ódonaként nevezte meg, ami a milliók érzését fejezte ki.De sokkal több, és talán a média bűnösebb, mint a legtöbb, még mindig úgy érzi, valami hiányos.

Mascherano azt mondta nekem, hogy Messi-nek kondicionáló hatása van a kollektív teljesítményre. Azt is úgy véli, hogy a Messi legjobb változata a csapattól függ, és úgy tűnik, hogy Messi ezt visszhangozta, mindig azt állítja, hogy nem nyer semmit egyedül. gyakorlatilag egyedül, de költséggel. Magának és talán a nemzet együttes egójának.

„Ezt nagyon világosan meg kell mondani: Messi nem Maradona; akár tetszik, akár nem – mondta Roffé. – Argentínaként sok kárt tettünk Maradonának. Nem hagyhatjuk abba a fogyasztását, mintha anyag lenne.Reméljük, hogy Messi segítségével megtanuljuk megváltoztatni a viselkedésünket.

Ez szinte minden bizonnyal Messi utolsó esélye, hogy megnyerje a világbajnokságot, így a többi 22 játékosra a támadás és a nyomás. Felkészültek-e arra, hogy segítsenek a géniusznak diadalmasnak lenni? Vajon megváltozik-e valamit, ha igen? A Messi fantasztikus érettségi és fitneszszintjét megvitatva megkérdezték, hogy ez a „Messi világbajnoksága”. Azt válaszolta: „Ez az egyik, a következő, és az utána.” Nem olyan, mintha az 50-es évig játsszon, akkor jött a retort a padlóról, amire Sampaoli válaszolt: „Nem Lionel Messi