Aitor Karanka könnyebbé válik, és boldogabb lesz, hogy Middlesbroughban legyen

Unibet

A Darlingtontól délre fekvő faluból elrejtve, és egy luxus ötcsillagos wellness-szállodával megosztva a helyét, a Rockliffe hajlamos arra, hogy Boro-t „könnyen eladja” a leendő aláírásoknak, és majdnem három évvel ezelőtt Karanka nem bizonyult másnak.

„Amikor Steve Gibson, az elnök látta az arcomat, amikor először jöttem ide, tudta, hogy szeretném a munkát” – mondta a korábbi Madrid Madrid védője és később a José Mourinho alelnöke. – Tudtam, hogy ez a hely a vezetői karrierem elindításához. Miután meglátta ezt a környezetet, tudtam, hogy szerencsém van, de a csapat nem volt elég jó mindent, ami itt van.Steve Gibson azt mondta: “Megvan a létesítményeink, a stadion, a tömeg” – de szüksége volt egy Unibet csapatra, hogy illeszkedjen.

Boro első külföldi vezetője, Karanka megakadályozta a lehetséges bajnokságot a bajnokságból 2014-ben, mielőtt elnökölt a következő szezonban és az automatikus promóció májusban történő végső csalódásánál.

Az ő oldala a Premier League-ben tartja magát, és vasárnap szórakoztatja a Chelsea-t a Manchester City és az Arsenal vonulatai mögött, valamint egy otthont győzelem Bournemouth ellen.

Az utóbbi időben az egyszer megállt angol, amely 2013-ban megnyugtatta a médiát, meglehetősen káprázatosan váltotta fel azt a könnyedséget és folyékonyságot, amely az ITV stúdiójává vált Anglia barátságos ellenében. Spanyolország kedden.

Már nem egy új fiú, a 43 éves baszk az ötödik leghosszabb kiszolgáló vezető, aki jelenleg a Premier League-ben dolgozik. „Ez tükrözi, hogy milyen kemény a futball,” tükrözi. „Annyira szerencsés vagyok, hogy Steve Gibson-t kaptam.”

A Boro-rajongók körében a félelem az, hogy Karanka a klubot ugródeszkaként tartja ugyanúgy, mint egy évtizeddel ezelőtt az akkori rendkívül Unibet ambiciózus Steve McClaren tette. – Mindig nehéz túl messzire nézni a jövőbe – mondja kissé óvatosan. „Soha nem tudhatod, mi történhet.

„ Ha elveszítenénk az Arsenal-nak, Bournemouth-nak és a Manchester City-nek, mi történt volna velem?Nem tudom. Ha az eredmények rosszak, tudjuk, mi lehetséges. A labdarúgás az eredményekről szól. Soha nem kaphatsz kényelmet ebben a munkában.

„Nem gondolok arra, hogy mi fog történni három, négy hét alatt. Tévednék, ha azt gondolnám, hogy két-három év múlva el tudom érni ezt. A futball nem működik így. Játékosként álmaid vannak, de edzőként más.

„Túl messzire nézve nagy hiba lehet.De ha hosszú távú vagyok, akkor jó; ez azt jelenti, hogy a munkát jobbra végzem, és a klub halad. ”

A stabilitás egyértelműen vonzó. – Most, úgy érzem, nehéz lenne, ha nem lehetetlen egy másik klubot találni, mint ez az elnökvel fennálló kapcsolat, a mindenkivel fennálló kapcsolatok miatt – ismeri el. „Spanyolországban nem sok klub van, mint ez. Talán Bilbao – de nem mindig találhat Bilbaót vagy Middlesbrought. Facebook Twitter Pinterest Az Aitor Karanka három évvel a Middlesbrough-nál az ötödik leghosszabb kiszolgáló igazgató, aki jelenleg a Premier League-ben dolgozik.

„Itt, az elnök barátom; Nem hiszem, hogy sok vezető van a Premier League-nél, akik meghívhatják elnöküket egy barátnak.A legrosszabb pillanatokban, tudva, hogy van egy nagyon jó kapcsolatod, akkor ez tényleg valami különlegeset jelent. ”

Ha Gibson továbbra is a konzisztencia modellje, akkor a Karanka sokszor megváltozik a néha türelmetlen, állandóan intenzív alakoktól. aki Madridból érkezett. Részben ez az evolúció egy kissé nyugodtabb, mért viselkedésig fokozatos Unibet alternatív link metamorfózis volt, de nehéz nem tartani a múltbéli meltdown-ját tavaly márciusban, amikor rövid időre felfüggesztették egy viharos edzés után, és elszalasztotta a Charlton-i vereséget – as katalizátor.

„Igen, megváltozott” – mondja. – Nagyon sokat tanultam ezekben a három évben. Most sokkal nyugodtabb vagyok.Tapasztalattal jobban megtanulsz reagálni, legyetek türelmesebbek. néha meglehetősen szigorú, robotos nyilvános képe. Továbbá úgy tűnik, hogy a kreatív feszültség pillanatai, ahogy Boro előléptette, és arra törekedett, hogy egy csendes, noncombatív öltözőt vigyázzon el. – mondja egy igazi anglofil meggyőződésével. Három évvel ezelőtt fiatal fia és lánya csak spanyolul beszélt. „Ma az angoluk tökéletes” – jelentette ki Karanka. – Észak-Yorkshire-i díszítéssel rendelkeznek, és itt szeretik.Ez egy szép terület. ”

A függetlenség nyilvánvalóan alkalmas arra, hogy az ember rutinszerűen Mourinho„ korábbi asszisztense ”címkével jelölje. „A José-val való együttműködés a múltom része, és nem tagadhatom meg” – mondja. – Még mindig nagyon jó barátok vagyunk. De most meg kell változtatnom ezt a történetet saját eredményeimkel. ”