A kolumbiai Radamel Falcao szerint az amerikai játékvezető bűnös az angliát támogató elfogultságért

Unibet

A kolumbiai Radamel Falcao csatár mondja, hogy a játékvezető, Mark Geiger kedvező Angliában részesült a csapatok Unibet világbajnokságán az utolsó 16 döntőben, míg Argentína volt támadója, Diego Maradona az eredményt „monumentális rablásnak” nevezte.

A rosszul mérsékelt játék során lefoglalt nyolc játékos közül kolumbiai voltak, és Geiger Angliának is büntetést ítélte meg, miután Harry Kane-t a földre sarkolták. Falcao úgy véli, hogy Geiger állampolgársága befolyásolta döntéseit. “Különösnek találtam, hogy ebben az esetben amerikai bírót állítottak fel” – mondta. „Az igazat internetes fogadóirodák megvallva, a folyamat sok kétséget hagy.Csak angolul beszélt, bizonyos torzítások bizonyosak voltak.

Maradona szerint Anglia „monumentális rablást” követett el, és azt mondta, hogy az amerikai tisztviselőnek Kane-t büntetnie kellett volna, nem pedig büntetést. “Ma egy monumentális rablást láttam a pályán…végzetes hiba az egész ország számára” – mondta az incidensről, amely Anglia 1-0-át vezette a második félidőben.

“Itt van egy úriember, aki úgy dönt, egy játékvezető, akinek, ha te Google vagy, ne kapjon ilyen nagyságú mérkőzést…Geiger, amerikai, Unibet milyen véletlen egybeesés” – tette hozzá Maradona. éjszakai világbajnokság a venezuelai székhelyű Telesur műsorszolgáltató számára.

A játékban felhívott 36 szabálytalanság közül 23 Kolumbia ellen indult.Edzőjük, Jose Pekerman úgy véli, Anglia ugyanolyan bűnös volt, mint Kolumbia. “Nem csak a kolumbiai játékosokra kellene figyelnünk, hanem az angliai játékosokra.” – mondta. “Bárcsak tévednék, de azt hiszem, hogy a következő mérkőzéstől kezdve Anglia sokkal óvatosabb lesz. Ma már ennek a fogadónak a vége volt, de remélem, hogy nem fog megismétlődni. Teljesen nyilvánvaló, túl nyilvánvaló is. ”

Geiger egy másik csapat kritikáját már elviselte ezen a világkupán. A marokkói Nordin Amrabat azt állította, hogy Geiger egy csoportos mérkőzés során kérte a portugál Pepe-től pólót. “Nem tudom, mire szokott [Geiger], de Cristiano [Ronaldo] nagyon lenyűgözte” – mondta Amrabat. – Pepe éppen azt mondta nekem, hogy…megkérdezte, lehet-e neki inge. Gyerünk, ember. Miről beszélünk?A világkupán vagyunk, nem itt egy cirkuszban vagyunk.

Fifa később elutasította az Amrabat állításait. “A Fifa játékvezetői egyértelmű utasításokat kapnak a 2018-as oroszországi Fifa világkupán való viselkedésük és a Unibet alternatív link csapatokkal fennálló kapcsolatuk tekintetében, és megerősíthető, hogy Geiger példamutatóan és profi módon jár el kinevezett mérkőzésvezetőként” – mondta egy nyilatkozatot.

Geiger emellett hivatkozott Kolumbia 3-0-os győzelmére Görögország felett a 2014-es világkupán.