Rio 2016: egy rosszindulatú kezdet, de a paralimpia ismét eljött

Uncategorized

 

Ezek a kétségek messze nem voltak megalapozatlanok, szem előtt tartva, hogy mindössze 200 000 jegyet – mindössze 12% -át a játékok kapacitásának – két hét múlva értékesítették. A pesszimisták az Atlanta 1996-os megismétlését tervezték, amikor az események üres helyek sorai előtt zajlottak le, és a közönség gyenge válaszának hatása volt a paralimpia következő generációjára.

a záróünnepség a Maracanã-nál kezdődött, azonban csábító volt azon tűnődni, hogy vajon mi a helyzet. Bár lehetetlen volt hiányozni a bizonytalanságról a Rio megérkezésekor, a büszkeség és az ünneplés hangulata hamarosan felváltotta a feszültséget, mivel világossá vált, hogy a helyiek a fedélzeten tartózkodtak, megfizethető jegyek kísértésével és a szervezők összehangolt reklámmeghajtójával.Képzeld el az IPC örömét és megkönnyebbülését, amikor az első szombaton 167.675 eladási tömeg csapott az olimpiai parkba, és az olimpia legforgalmasabb napján 157 ezer részt vett. Több mint kétmillió jegyet adtak el a végén, így a 2016-os Rio a második leggyakrabban látogatott paralimpia a történelemben.

Talán nem volt meglepő, hogy az IPC megmentette a helyzetet, mivel a testület válaszol az olimpiai partnerektől nagyon hiányzó döntőképesség már bizonyította elkötelezettségét azáltal, hogy tiltotta Oroszországot a játékokból, mivel bizonyították az állami szponzorált doppingot.Az IPC az orosz paralimpiai bizottság fellebbezése ellenére továbbra is szilárd maradt, bár Fehéroroszországból a megnyitó ünnepségen mutatkozott meg a gyilkosság, amikor Andrej Fomochkin, egy fehérorosz sportminisztérium tisztviselője csempészett egy orosz zászlót, és a sportolók felvonulása közben intett. . Facebook Twitter Pinterest A Kadeena Cox ünnepli az aranyat a C4-5 500 m-es próbaverzióban. Fénykép: Andrew Matthews / PA

Miközben Oroszországot elhagyták, egy játék volt a ParalympicsGB számára. Az UK Sport 264-es csapatot állított fel, a londoni és a 121-es 120-os érmet legyőzte a feladat, hogy két napot töltsön.A 147-es győztes után a második világháború után a második helyen állt a medálok mögött, míg Dame Sarah Storey a 14. aranyával a legeredményesebb brit paralimpiai lett, Kadeena Cox lett az első brit paralimpia, aki 1984 óta két különböző sportágban vezeti a dobogót, Jonnie Páva elveszett és szerencsés varázsait találták, miután megvédte T11 100m-es címét, és Ellie Simmonds lett az első SM6 úszó, aki három perc alatt futott a 200 méteres közepén.David Weir küzdelmei a búcsúztatással a versenyzéshez az egyetlen csalódás volt, de a veterán kerekesszékes versenyzőnek alig volt rossz karrierje.

Talán rózsa-színezett üvegeken emlékszem, de a rövid utazás emléke a szállodámtól a főparkig mosolygós önkéntesek, akik zajosan üdvözlő rajongókat viselnek, akik sárga inget viselnek és brazil zászlót hullottak, csodálatos, barátságos légkört teremtve, tele színes és pozitív energiával. Képzeld el az IPC örömét és megkönnyebbülését, amikor az első szombaton 167 674 eladási tömeg az olimpiai parkba csapódott.

Vannak hiányosságok. Az olimpiai stadion népszerűtlen célpont volt, távoli és nehezen elérhető, és az atlétikai foglalkozások során csökkentette az alkalmat.A helyszín hangulata gyakran lapos volt, még a legvonzóbb rendezvények számára is.

Ez azonban egy kicsit megragadt, és máshol is megtalálható volt a zajfal. A tömörített tömegek és a ragyogó akusztika azt jelentette, hogy gyakran nehéz volt hallani magadnak a Vízi Központban és a Velodrome-ban, míg a Rio Centro 3-as pavilonján a légkör zord és megfélemlítődött, amikor a ParalympicsGB Will Bayley szembesült Brazília Izrael Pereira Strohjával az utolsó döntőjében. férfi 7. osztályú asztalitenisz. A gyászos mérkőzés véget ért Bayley-vel, aki egy ritka, veleszületett rendellenességgel született, amely hétvégén minden, végtagot érintő, és nem Hodgkin-lymphomával diagnosztizált, és az első arany elnyerése után felmászott az asztalra.Facebook Twitter Pinterest A Bayley az asztalra kerül, hogy megünnepelje az aranyérmet a 7. osztályú asztaliteniszben. Sárga lapot kapott a bírótól, de válaszként átölelte. Fotó: Adam Davy / PA

Könnyen véletlenszerűen leereszkedik a paralimpiaiak felé. Nyilvánvaló, hogy némelyik úgy érzi, mintha bátor vagy harcosnak neveznék őket. Mégis Bayley volt valaki, akit többször leírtak. Ez volt a nyugalom győzelme.

Voltak olyan pillanatok, amelyek hazatértek a paralimpiaiak előtt álló kihívásoknak, és nem több, mint amikor Marieke Vervoort, egy belga kerekesszékes versenyző, sajtótájékoztatót adott a tervezett jelentésekre. megölni a Játékok után.De Vervoort elmagyarázta, hogy az eutanázia papírok aláírása lehetővé tette számára, hogy megbirkózzon a gyógyíthatatlan és degeneratív gerincbetegség megélhetésének fájdalmával. Bahman Golbarnezhad, egy iráni kerékpáros, elvesztette életét a férfiak C4 / C5-ös útszakaszában bekövetkezett összeomlás utáni utolsó napján. – Higgye el! – kiáltotta. – Igen, tudod! – Mottója a paralimpiai szellemet magába foglalta.