Nike: valahogy a legcinikusabb és naivabb társaság az egész sport világában

Uncategorized

Azok számára, akik ezzel az üzenettel nem kapták meg az üzenetet, Armstrong néhány évvel később egy újabb Nike hirdetést forgatott, hogy valóban hazaszorítsa. “A kritikusok azt mondják, hogy arrogáns vagyok, doper, elmosódott, csaló, hogy nem tudtam elengedni” – merengett ez. – Mondhatnak, amit csak akarnak. Nem térek vissza a motoromra. ”Neil Black, az Egyesült Királyság atlétikai vezetője távozik Alberto Salazar doppingtiltása nyomán. További információ a következő spoilerek. De Armstrongot, a tisztaság ragyogó jelzőjét végül 2012-ben a Nike végül ledobta, azzal vádolva, hogy „félrevezette a Nike-t”.Ez valóban olyan közel áll az atlétikai hazaáruláshoz, amennyire csak lehet, és egy olyan cégnél, amelynek székhelye egy amerikai államban van, ahol a halálbüntetés még mindig törvényes, csodálkozom, hogy valahogy még nem viseli a halálbüntetést.

Annak érdekében, hogy megtakarítsák az arcukat a hosszú ideig tartó félrevezetés miatt, kereskedelemben létfontosságú volt, hogy a Nike kitartson amellett, hogy Armstrong az emberi történelem legfantasztikusabban okos csalója. Alapvetően ő volt a töretlen világcsúcstartó a csalásban. Mivel az alternatíva az, hogy valami, ami mindig túl jó volt ahhoz, hogy igaz legyen, egy olyan sportágban, amelyet már ismertünk, teljesen hajlott, kiderült, hogy sok bölcs megfigyelő végig mondta.Természetesen a „szelektíven hiszékenyek vagyunk” valójában nem a Nike márka.

És mégis, a jövõ egy pontján – például 100 év múlva vagy valami más – talán így fogják látni. Rövid távon kíváncsi vagyok, vajon vár-e még vállalati bizalmatlanság Alberto Salazarra, akit doppingvétség miatt négy évre eltiltottak, de akit a Nike továbbra is támogat a döntés elleni jogi fellebbezéseiben. A Nike Oregon Project mögött kritikusan félreértett futó ötletgazda Salazar vállára tetováltatta a Nike swoosh-t (mint a masszív Staines másodosztályú tagja). Tehát feltehetően örömmel veszi tudomásul, hogy a hosszú füvön egy szétdarabolási szertartás marad. Ezeket a kérdéseket kell feltennie Sebastian Coe-nak.Sajnos 38 évig volt a Nike nagykövete.

Ahogy a Nike néhány nappal ezelőtt a BBC-nek adott nyilatkozatában ragaszkodott hozzá, a Salazar-ról szóló döntésnek „semmi köze nem volt tiltott anyagok beadásához az Oregon Project bármely sportolójának” . Az aranyat szőrszálhasogatásban a cég hozzátette: “Mint a testület megjegyezte, megdöbbentette őket az a gondozás, amelyet Alberto annak biztosítására fordított, hogy betartsa a doppingellenes világkódexet.” Srácok, főleg az döbbent rá, hogy doppingvétség miatt négy évre eltiltották – de folytassa. “Támogatjuk Albertót a fellebbezéssel kapcsolatos döntésében, és a szabályoknak megfelelő teljes körű megfelelő folyamatot kívánunk neki.” A Nike vezérigazgatója egy globális e-mailt küldött, amelyben elmagyarázta, hogy Usada „három vádat helybenhagyott Alberto ellen, amelyek mindegyikét szándék és hatás nélkül követték el doppingolással vagy csalással”.

Igen, figyelj, alkalmazottak.Minden olyan sportolónak, aki fontolóra veszi a felszólalást, mindenképpen fontolóra kell vennie, hogy a vezérigazgató mennyire egyértelművé tette érzelmeit. Ahogyan a bejelentő, Kara Goucher fogalmaz: „Neki [Parkernek] elnézést kell kérnie a Nike által aláírt sportolóktól, akik a programba kerültek. Meg kellene szakítania a kötelékeket, ehelyett megduplázza és támogatja őt [Salazar]. Más sportolók nem tudnak megszólalni és elmondani, hogy érzik magukat valójában, mert az általuk képviselt vállalat vezérigazgatója azt mondja, hogy „támogatjuk Albertót”. Borzalmasan mérgező környezet. ”

Valóban – és mégis úgy tűnik, hogy alapvetően a világ atlétikáját irányítja.A szakértők látszólag felét a Nike szponzorálja, vagy a saját titkos edzésprogramjait működtető sportruházat-óriásnak dolgozik, az egyszerű összeférhetetlenségen túllépve az egyesületet abba az irányba tolva, hogy a sportág jelentős részét alapvetően a cég vásárolta meg és fizette be. így vagy úgy. Valamely kereskedelmi vállalatnak valóban ilyen erősnek kellene lennie a sportban? Az atlétika hitelességét fenyegető egzisztenciális veszélyt megértő irányító testület mely ponton kezdene el gondolkodni a monopóliumellenes kérdésekről? Hogyan használhat egy ilyen cég ekkora befolyást, aztán azt állíthatja, hogy alig több, mint ötlet, ha az ilyen hatású ügynökökről csalást találnak? Ezeket a kérdéseket kell feltennie Sebastian Coe-nak.Sajnos 38 évig volt a Nike nagykövete, és csak sajnálattal mondott le szerepéről, amikor rámutattak, hogy az IAAF elnöke lenni összeférhetetlenség. Ragaszkodott hozzá, hogy csak „zaj” legyen. Iratkozzon fel a The Recap oldalra, a szerkesztők heti e-mailjeire. a sport egész világa. Hogyan magyarázhatnám másképpen azt a tényt, amelyről úgy tűnik, hogy megvették Salazar állítását, miszerint fiát laboratóriumi patkányként használta, hogy kiderítse, mennyi tesztoszteronra lenne szükséged, hogy rád kenődj, hogy pozitív legyen a teszt?Azt, hogy az usadai panel elfogadta ezt, érdekesnek nevezheted; hogy a Nike így tett, még inkább szemöldökfelvető.

Ennek ellenére a Nike a hidegrázást előidéző ​​hirdetésekre szakosodott, Colin Kaepernick hirdetésével – amely azt mondta, hogy ne hallgasson „nem hívőkre”. – a múlt hónapban elnyerte az Emmy-t a kiemelkedő reklámért. Tehát ki tudja, talán találnak valamilyen módot arra, hogy még ezt a legújabb botrányt is kibontsák egy több cipőt árusító gerinc-bizsergőben. Van egy pont, nem túl messze, ahol a „nem hívők” elpusztítják az atlétikát. De sportruházat? A sportruházat rendben lesz.