Mkhitarjan és Sánchez bebizonyítják, hogy az átigazolás soha nem biztos dolog

Uncategorized

A Premier League legutóbbi olasz behozatalának épp az ellenkezője történt: Henrikh Mkhitaran csatlakozott Alexis Sánchezhez a Serie A-ba, miután nem tudta meggyőzni, hogy érdemes az Arsenal rendszeres helyére.

Elég tisztességes , Romelu Lukaku még csak 26 éves, Chris Smalling pedig könnyedén élvezheti a karrierjét a romáknál, de Mkhitaryan és Sánchez (mindkettő 30 éves) szinte költői dolognak tűnik Olaszországban, amikor olyan szembetűnő módon nem váltották be az elvárásokat, Az Arsenal és a Manchester United 2018 januárjában. Henrikh Mkhitaryan, az Arsenal csatlakozik a Romához kölcsönvételi lehetőséggel. További információ

Ha pénz váltott volna gazdát, az adott átutalási üzletág jelenleg az egyik legbetegebbnek tekinthető. a Premier League történetében megítélték, bár Sánchez sztratoszférikus bérei az Old Traffordon segítettek abban, hogy a klub hatalmas pénzügyi ütése ne maradjon észrevétlen.

Legutóbb hat hónappal ezelőtt Ed Woodward még mindig megpróbálta átöblíteni a távot. Ke a szőnyeg alatt azzal érvelve, hogy a United könnyen megengedheti magának, hogy a szerződés lejártáig továbbra is kifizesse Sánchez híres, 400 000 font heti bérét, bár az ügyvezető alelnök úgy tűnt, hogy figyelmen kívül hagyja azokat a nehézségeket, amelyekkel Ole Gunnar Solskjær szembesül, amikor úgy tesz, mintha normális lenne a klub legjobban fizetett játékos, egy nem működő és láthatóan küzdelmes jelenlét az első csapat perifériáján.

Sánchez éppen azt mondta, hogy ha több játékidővel töltötték el a Unitedet, akkor hatással lehetett volna, bár a legtöbb szurkoló, aki tanúja volt az elmúlt 18 hónap nyomorúsága biztosan egyetért Solskjærrel és a klubhierarchiával abban, hogy bizonyos esélyek után a legjobb elfogadni valamit, ami nem működik, és megpróbál tovább lépni.Facebook Twitter Pinterest Antonio Conte üdvözli Alexis Sánchezt az Internazionale-ban. Fotó: Claudio Villa – Inter / Inter a Getty Images-en keresztül

Az egyetlen rejtély most, hogy Sánchez elhagyta Angliát, az az, amit Internazionale valószínűleg láthatott a játékos United hozzájárulásában, hogy meggyőzze őket, érdemes lehet vállalni. Esetleg telepatikus kapcsolata Lukakuval? Ügyessége fontos gólok megszerzéséhez, amikor csak szükségesHa csak.

Nyilvánvaló, hogy a chilei a legjobb teljesítményt nyújtotta – nézze meg néhány kiemelt eseményét Barcelonából, sőt, az Arsenaltól is, és rengeteg potenciális játékos is izgatott lehet – de a hátrafelé nézés José Mourinho ellenére sem sikerült a United számára. akkori magabiztosság.

Nem volt meglepő, amikor Mourinho Sánchez helyett ment; a menedzser régóta előnyben részesíti a már meglévő, kockázatmentes személyeket, akik azonnal bejuthatnak egy csapatba, és Sánchez az Arsenalban töltött idejének utolsó hónapjait úgy nézte ki, mint egy ember, aki számolja a napokat, amíg elér egy megfelelőbbet. úticél.

Talán akkor már sejtenünk kellett volna, hogy az esetleges költözés senkinek sem fog boldogan menni.Mourinhónak sejtése lehetett arról, hogy az off-the-peg játékosok nem mindig boldogulnak különböző környezetekben Mkhitarjan általában kiábrándító teljesítménye révén a United számára. Az örménynek voltak jó és rossz napjai, de hamarosan kívülállt. Alexis Sánchez szerint “nem tudta, miért” a Manchester United eldobta. További információ

Nem volt Sánchez méretű probléma, mert nem ugyanazon a bérskálán szerepelt, bár elég korán nyilvánvaló volt, hogy a menedzser fenntartásokkal élt új játékosa iránt. Így került végül Sánchezért cserébe, és az Arsenal rajongói nem is csodálkozhattak annyira, amikor azt tapasztalták, hogy éppoly nehéz volt megtartania egy rendes helyet, amikor megfordult Londonban.

Ott elmélet, a Premier League néhány játékos számára túl gyors és fizikai.Mourinho eleinte azt mondta, hogy Mkhitarannak időre van szüksége az alkalmazkodáshoz, ami elég tisztességes, bár soha nem egészen alkalmazkodott, a Unitednél vagy az Arsenalnál. Talán ez meglepő egy olyan játékos számára, aki a Bundesligában (nem éppen egy falusi zöld versenyben) tündökölt, mégis a Borussia legjobb szezonjaiban Dortmund Mkhitarant támadó tempó övezte, és gyakran ő volt az a játékos, aki egy másodpercet is tovább tenne hogy kiválasszon egy futást vagy lásson egy passzt.

Különösen a United töltötte az elmúlt éveket azzal, hogy nagyobb tempót fektessen a játékába, növelje általános tempóját, nagyrészt sikertelenül. Lehet, hogy egyszer Mkhitaryan volt a válasz, bár Mourinho alatt érezhető volt, hogy lelassítja a játékot, és az Arsenalnál úgy tűnt, hogy ugyanúgy szenved a bizalom elvesztése, mint bármi más.Talán ez nem történt volna meg, ha korábban csatlakozik az Arsenalhoz, ahelyett, hogy Arsène Wenger utolsó szezonjának közepére érkezne. Ehelyett elhagyta Dortmundot, hogy csatlakozzon a Unitedhez, Mino Raiola által képviselt több játékos egyikéhez, aki kapcsolatba lép Mourinhóval a klubban.

Lehetséges, hogy az ügynökök néha még kevésbé tudják, hogyan működnek az átigazolási megállapodások a pályán. és nem a menedzserek, elsősorban a mozgalom és a pénz, nem pedig a csapatépítés kényes művészete.

Természetesen vannak Liverpool-támogatók, akik azt gyanítják, hogy a 18 éves Duncan firenzei költözése az ügynöke által kidolgozott terv volt. nem pedig a játékos, és ha más okból nem lehet csak reménykedni, hogy egy ilyen fiatal egy ilyen merész lépés sikerül.Ezenkívül 1,8 millió font kifizetése egy még nem próbált tinédzserként egy klub kockázata – ilyen áron minden fél számára jó eredményeket hozhat. vitathatóbbak azok az ügyletek, amelyek a Premier League játékosait Olaszországba vitték, de legalább az Arsenal arra késztette a Romát, hogy egy évre átvegye Mkhitaryan jelentős bérét. A United óhatatlanul továbbra is a Sánchez-fizetés nagy részét fogja fizetni. Mindez azt mutatja, hogy függetlenül attól, hogy milyen korú, függetlenül attól, hogy milyen eredményeket ért el, nincs kockázatmentes aláírás. Nem mintha a United ezt még nem tudná.