Mind a Slavia, mind a Sparta fizetik a rajongók viselkedését, a Tribune északot nem zárták be

Uncategorized

Ha a fegyelmi ítélet szigorúbb, a büntetés újból megérinti a derbiot. Már a szerdán, 19.30-kor, a Prága S a Mol Kupa elődöntőjében találkozik.

A rabszolgák azzal fenyegettek, hogy bezárják a Tribune északot, amely 4000 ember befogadására képes. És a spartaiak számára az ágazat bezárása vagy a Vršovice-be tartózkodás tilalma.

“Nem találtunk indokot arra, hogy megváltoztassuk az észak-Tribune szektorok bezárásának szankcióját. Egyrészt ezt a feltételt más fegyelmi szabálysértés miatt szabták ki, mint amit a Slavia szurkolói a derbi során követtek el.Nem büntetnénk más pénzbírságot a pirotechnikai eszközök használatáért olyan további bűncselekmények nélkül, mint például a játéktereken vagy más ágazatokban történő dobás, a mérkőzések megszakítása vagy az emberek sérülése “- magyarázta Richard Baček a Bizottság elnöke.” Sparta esetében elsősorban büntettünk. a pirotechnika mennyisége, amely szintén magasabb volt, mint az utolsó derbiben. Ezenkívül Sparta számára is megnehezítette, hogy rajongói esetében pirotechnikát és tárgyakat dobtak a játékterületre, valamint veszélyes lézersugár használatát “- mondta Baček.

A vasárnapi mérkőzés során mindkét rajongói tábor megsértette a pirotechnikára és a nem megfelelő éneklésre vonatkozó szabályokat.A szláv üstökös többször kiáltotta: “Halál Sparta-ra”, és a spártai üst úgy hangzott, mint “Jude Slavia”.

A klubokkal folytatott fegyelmi eljárás kedden kezdte az eljárást, csütörtökön pedig bírságot hozott.

Szlaviat is fenyegette az északi tribün bezárása, amely a stadion leghangosabb része az egyik kapu mögött, ahol a szurkolók összegyűlnek.Innen indultak a Karvina-val szembeni sértések az ellenfél edzőjéhez, František Strakához, a kupa negyeddöntőjében, és a fegyelmi bizottság két hónapos feltételt rótt rá. “Jude Slavie” az előző otthoni mérkőzésen a Zlín-szel.

“Jude Slavia kiáltása elfogadhatatlan, és a fegyelmi bizottság mindig megbünteti. Figyelembe vettük a játékosok negatív hozzáállását a meccs után a köszönöm és a mérkőzés során megmaradt rajongók számára. Mindenki elhatárolta magát a “Jude Slavia” kiáltásaitól és elítélte.Nagyra értékeljük ezt a viselkedést, és viszonylag alacsony büntetés mellett döntöttünk “- jegyezte meg Baček. “Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kántálás újra és újra megismételték a mérkőzést.” >

Ami a spártai középpályás, Kanga Guélor, aki a végső sípot követően a Slavia szurkolóinak intett, a Bizottság leállította az esetleges bűncselekményt támadó, sértő vagy megalázó magatartás értelmében. “A gesztusok nem haladták meg a meccs légkörét és a klubok közötti történelmi rivalizálást.”

Kanga a derbi során tizenkettedik sárga lapot kapott, ami büntetést jelent a három bajnoki mérkőzésért.A gaboni középpályás nem indulhat a bajnoki alapszakasz utolsó két fordulójában Karviná ellen és Opava ellen.

Ugyanakkor indulhat a szerdai kupa-derbiben, mint a bajnoki felépítmény nyitójátékában. A sárga kártyák leállításának büntetését Kang helyett nem továbbítják. a klub 60 ezer korona bírságot fizet.