Jelena Ostapenko új magasságokat állít fel a valószínűtlen French Open diadalán

Uncategorized

Olyan veszélyes szintű, félelem nélküli teniszját játszva, amely hasonlít az Aucklandi Sky-torony ugrására, Ostapenko az itt tartott két hét folyamán kockázatot vállalt, és visszatér Rigába egy grand slam címmel a zsákban. Mivel Wimbledon a sarkon van, és rangja 47-ről 12-re emelkedett, valószínűleg rendkívül veszélyes.

Hét itt tartott meccse során figyelemre méltó 299 győztes volt, közülük 54 a döntőben amikor elvette a romániai Simona Halep, a No4 magját, a 4-6, 6-4, 6-3-ot, egy sorozatból és 3-0-ból lenyűgözően sok földönkívüli nyertest.Ez volt a közelmúlt történelmének egyik legvalószínűtlenebb nagyszerű becsapódása, de mindenki vagy semmi hozzáállása számtalan rajongóját megszerezte Roland Garros-ban, amikor Halepet a bíróság elé állította.

„Én is kicsit vagyok egy szélsőséges ember ”- mondta rövid időben a döntő után egy újságíróknak Ostapenko, amikor azt kérdezték, hogy élete más területein ugyanolyan gong-ho-e.

„ Szeretek a szélsőséges dolgokat, és valószínűleg ezért van Agresszív teniszt járok. Szeretek például vonzó parkokba menni és őrült hullámvasutakkal utazni – égbolt-ugrásokat csinálni, és ilyesmi, mert szeretem a félelmetes dolgokat.

„Amikor Aucklandben voltam, nagyon szerettem volna ugrik a toronyból, de anyám valóban nem akarta, hogy tegyem, mert érezte, hogy ez veszélyes.De úgy érzem, hogy valószínűleg jövőre is megcsinálom. ”

Ha stílusa nem olyan egyszerű, mint„ nyomja meg és csapja be ”, nem kérdés, hogy amikor Ostapenko lát egy labdát, azt hiszi, hogy képes pofonba ütni. Sokszor elmulasztotta Halep ellen – a döntőben 54 kéretlen hiba történt a győztesek számában -, de ez működött, főleg a nagy pontokon, így a román, mint később beismerte, úgy érezte, hogy nézője.

“Szüksége van taktikára” – mondta. „Természetesen a mérkőzés során néha változtatnom kell valamit, mert ha látom, hogy a játékos valami mást csinál, megpróbálok változtatni. [De] igazán hatalmas vagyok, és valószínűleg csak ezzel a hatalommal születtem.Természetesen az edzőteremben dolgozom, és ilyesmire gondolok, de azt hiszem, csak ilyennek születettem. ”

Halepnek ez túl sokat tett, aki érthetően zavartnak látszott egy parancsnokság eloszlatása után, és túl sok volt. minden ellenfelének, köztük a korábbi US Open bajnok, Sam Stosur és a korábbi 1. világbajnok, Caroline Wozniacki.French Open: Ostapenko lenyűgöző harcban legyőzi a Halepet, hogy megszerezze a címet – ahogy történt. Bővebben

nagyon keveset tettek a dolgok megváltoztatásáért, ilyen volt Ostapenko hatalma és teljes félelem nélküli érzése, aki azt mondta, hogy ideges a döntőben, de nem mutatott rá jele, mivel továbbra is olyan keményen repedt a labdán, amennyire csak tudott.Ha elmulasztotta, csak újra megpróbálta, amíg működni nem kezd.

A rettegés idővel változhat, amikor a mérkőzések és a helyzetek nagysága növekszik, karrierjétől függően, ám jelenleg Ostapenko rendkívül veszélyes és bár képes elveszíteni az első fordulóban, óriási bizalommal megy Wimbledonba, ahol 2014-ben elnyerte a junior címet.

„Nagyon szeretem a Wimbledont” – mondta. „Ez egy szép hely, és a felület, a fű nagyon jól illeszkedik, így nagyon várom a játékot ebben az évben.

„ A [juniorok] első éve nem igazán értettem, hogyan kell játszani. fű. Aztán évről évre egyre inkább tetszett, mert megértettem, hogyan kell játszani a fűben, és most imádom ezt a felületet. ”

A lettországi utcák izgalmának alapján ítélve, amikor megnyerte a címet, Ostapenko hatalmas fogadtatást várhat el, amikor visszatér haza ezen a héten. Ha tovább javul, akkor biztos, hogy van még néhány nagy napja a bíróságon, még akkor is, ha elhallgatott bármilyen javaslatot, amely most a sport legnagyobb csillagaival egyenértékű volt.

“Nehéz hasonlítson össze Serena-val, mert oly sok grand slam címet nyert, és én csak egyet nyertem – mondta. – Tehát remélem, hogy még sokan jönnek.