Griezmann rendhagyó szerepben. Készen állunk, megvédjük Messit – mondta.

Uncategorized

Bár a katari világbajnokságon még nem szerzett gólt, a francia Antoine Griezmann az egyik legeredményesebb játékos a tornán. Az Atlético Madrid harmincegy éves támadója már 21 lehetőséget alakított ki csapattársai számára, a legtöbbet minden játékos közül. A Marokkó elleni elődöntő megnyerése után Griezmann úgy véli, hogy a címvédő a vasárnapi, Argentína elleni döntőben is továbbjuthat, és megvédheti a csapatkapitány Lionel Messi formáját.

“Messivel minden csapat más szintre lép. Láttuk Argentínát játszani, tudjuk, milyen focit játszanak, és milyen nehéz ellenük játszani. Csúcsformában vannak” – idézték az ügynökségek Griezmannt, akit a Marokkó elleni 2-0-s győzelem után a mérkőzés játékosának választottak. Részt vett az első gólban, bár asszisztot nem kapott.

“Az argentinok Messi körül egy igazán rendkívül erős csapatot hoztak létre. Tudjuk, hogy a lelátón nagyszerű támogatásban lesz részük. Lássuk, hol tudunk ártani nekik, és hogyan tudunk védekezni ellenük. Jól felkészültünk, és bízom benne, hogy sakkban tudjuk tartani őket” – tette hozzá Griezmann.

Míg a legutóbbi, oroszországi világbajnokságon négy gólt szerzett, és egy találattal segítette a Horvátország elleni 4-2-es döntő megnyerését, a katari tornán a középpályások, Paul Pogba és N’Golo Kanté hiányában más szerep hárul rá. Rendhagyó módon játszik a középpálya közepén, és lehetőségeket teremt a csapattársainak. Már 21 alkalommal küldte őket helyzetbe, és három asszisztot jegyzett. A második helyen álló Messi eddig 18 lehetőséget alakított ki csapattársainak.

“Fizikailag és mentálisan is jól érzem magam. Az, ahogyan (a nyáron) a nyaraláson, majd az Atléticónál dolgoztam, segített nekem. Pontosan erre volt szükségem a bajnokság előtt. Próbálok segíteni a csapatnak, amennyire csak tudok, mint mindig” – nyilatkozta Griezmann.

“A teljesítménye figyelemre méltó. Keményen dolgozik, blokkolja a tereket a pályán, és minden alkalommal, amikor labdához ér, megpróbálja valahogy felélénkíteni a játékot” – jegyezte meg a francia jobbhátvéd, Jules Koundé.

Griezmann immár 73 egymást követő mérkőzésen talált be a válogatottban, ami francia rekord. Egyike azoknak a játékosoknak, akik négy évvel ezelőtt Oroszországban aranyérmet nyertek. A gall kakasok válogatottja lehet az első csapat 1962 és Brazília diadala óta, amely megvédi a világbajnoki címet.

“Történelmet írhatunk, de még hosszú út áll előttünk. Ez 90 perc vagy még több is lehet. A földön kell maradnunk” – mondta Griezmann. “Négy évvel ezelőtt, a Belgium elleni elődöntő után sírtam. Azt hiszem, most már jobban koncentrálok. Összeszedettebb vagyok, próbálok a felépülésemre koncentrálni és felkészülni a döntőre” – tette hozzá Griezmann.