Ben Ryan: “Ha a rögbi társaság lenne, akkor az emberek összehasonlítanák az Enronnal”

Uncategorized

Ha szereted a rögbi szakszervezetet, az alábbiakban olvashatunk nehéz olvasni. A világ egyik vezető edzője szerint azonban eljött az idő, hogy a sport valóra váljon. “Ha a rögbi társaság lenne, akkor az emberek összehasonlítanák azt egy Enronnal” – mondja Ben Ryan, a Fidzsi-szigetek olimpiai aranyérmesét nyert hetedik mestermester. „Teljesen diszfunkcionális.”

Ryan töltőlapja hosszú és hűvös. Mivel Japán a hétvégén meglátogatja a Twickenham-t, azt mondja, hogy a második szintű nemzeteket továbbra is szinte feudális figyelmen kívül hagyják, hogy a sport törvénykönyveit szándékosan figyelmen kívül hagyják, és hogy az ügyes játékosok csalódást szenvednek a 15-oldalú rögbi irányába. .Véleménye szerint a legfontosabb bizonyos érdekelt felek önző döntéshozása, amely a globális játékot mély aggodalomra okot adó területre irányítja. Japán kapitány, Leitch szerint az oldalát nem fogja meghajolni a Twickenhamnél. Bővebben

kisebb nemzetek, mint például a Fidzsi-szigetek, örökké közel állnak a szívéhez, és Japán. Ez utóbbi amatőr játékosoknak hetente mindössze 13,64 font (2000 jen) fizetnek az országuk képviseletéért, és nem kapnak egy fillért sem a hatalmas Twickenham-kapu bevételeiről. „Ez nem messze van a rabszolgamunkától” – állítja Ryan, akinek a fidzsi-ideje idején már a korai zsebébe kellett ásnia, hogy megtöltse a csapat buszt benzintel, és palackozott vizet vásároljon csapatának. „Ha olyan helyen játszik, ahol a tömeg egy bizonyos figura felett van, akkor szerezzen egy kis pénzt.Jelenleg ez a helyzet: „Átküldünk téged és adunk néhány szép napot a Lensbury Club-ban, de itt áll meg.”

Az új teszt felépítésének küszöbön álló bejelentése – potenciálisan egy olyan világ bajnokság, amelyben a tíz legfontosabb nemzet játszik egymással, egy nagydöntő a két felső oldal között, plusz előléptetés és rájátszás – nem fog mindent megoldani. A több pénz mellett Ryan szerint a jobb minőségű előkészítés is kritikus jelentőségű. „Szombaton sok ember kritizálta a Fidzsi-szigeteket Skóciában, ám még nem volt idejük együtt. Ők és Szamoa játékosai szinte minden kontinensen játszanak.Négy vagy öt nap alatt nem tud felkészülni arra, hogy az előző héten klubjátékot játszottál. ”A bontás: iratkozzon fel, és küldje el heti rögbi szakszervezeti e-mailünket. a Super Rugby-re, a World Rugby átalakítva finanszírozási modelljeiket vagy kibővítve a második szintű nemzetek tesztablakát, az öböl megmarad. Ryan még dühösebb a veszélyes rack-elszámolásokkal kapcsolatban, mondja, hogy a játékvezetőknek azt mondják, hogy figyelmen kívül hagyják. – Olyan sok szürke van a törvénykönyvben. Legalább három törvény létezik – összeomló hátizsákok, nem szándékosan a lábad és a csípő alatti vállak maradása – csak figyelmen kívül hagyjuk. Szerintem hihetetlenül veszélyes. Szinte minden hétvégén van valami.Hogyan számíthatunk arra, hogy a csapatok, a játékosok és a szurkolók megértsék a játékunkat, amikor mindez megtörténik? ” „Őszintén aggódok. Látom, hogy ezek a fiúk egyre nagyobbra és fizikálisabbak lesznek, és rendszeresen összetörnek. Még a 14 év alatti gyerekek is összetörtek a bontásban. Ne törődj a Brexittel, csak az árnyékoló pajzsok gyártóit fogjuk felkészíteni a termelésre. Egy megyei korosztály döntőnapjára jártam, és sárga párnák voltak mindenütt. Nem láttam hosszú átadási képességeket, csak boom, boom, boom volt.

„Az iskolás gyerekek azt nézik, hogy mit csinálnak a felső játékosok.Jelenleg az a felfogás, hogy a profi játékokat nyersen tompa erő-trauma okozza, ruck után nyer, és 20 vagy 30 fázison megy keresztül. Minden egyes raklapon történik valami. Az első 14 helyezettben a játékvezetők azt mondják: „Ne aggódj még a bontás elbírálásán is, csak nézd meg, mi történik.” Jelenleg ez csak rendetlenség. Hagyták, hogy elszaladjon önmagával. Facebook Twitter Pinterest A Fidzsi-szigetek 54-17-et veszített Skócia számára Murrayfieldben, de Ryan együttérző: „Még nem volt idejük felkészülni”. Fénykép: Lee Smith / Akcióképek a Reuters-en keresztül.

„Az embereknek el kell kezdenünk mondani:„ Hogyan fog kinézni ez 20 év múlva? ”Szeretnénk-e egy ügyességi alapú játékot, amely magában foglalja inkább a lábunkon van, és taktikát és technikát igényel a döngölt és a brutális erő felett?Ha ez a végcélunk, nézzük meg törvényeinket. Azok a játékosok, akik még csak karrierjét fejezik be, már azt mondják: „Ez nem szórakozás.” Azt gondolom: „Ezek a srácok kétszer olyan nagyok, mint én 20 évvel ezelőtt.” Mi történik, ha ez megismétlődik a következő 20 évben? Viselnek sisakot? Vagy valami másnak kell történnie? Egyre növekszik a kereslet, többek között az Egyesült Királyság Sportával, a Francia Rögbi Szövetséggel és egy jótékonysági szervezettel foglalkozik, amely jelenleg késekkel kapcsolatos bűnözéssel foglalkozik, de a 47 éves embernek a rögbi jövőjével kapcsolatos mély aggodalma továbbra is ég. „Nem hiszem, hogy az emberek a teljes képet nézik. Nem adhat meg számot mindent, de tudjuk, hogy a játék rossz irányba megy.Még mindig túl sok érdekelt fél és túl sok befektetett döntés. Szüksége van néhány független tanácsadóra, hogy mondják: „Ez a legjobb a játékhoz.” érzékeit. “Nem bánom, hogy ezzel militáns vagyok” – fejezi be Ryan. „Nem gondolkodunk elég fényesen. Nagyon reaktív vagyunk és rövid távúak, és az emberek csak megvédik magukat. A termék jobb fejlesztésének teljes folyamata meghibásodott. ”