Ash Barty képes az otthoni nyomás trendjére az Australian Open-en

Uncategorized

Egy olyan országban, ahol a legszebb sporthősöket szeretik, Barty olyan népszerű, mint bármelyik, ha nem is. Földön, alázatos és lelkiismeretes, azt állítja, hogy minden ausztrál egy igazi sport ikonra felismer. Ami az országot és a várost még izgatottabb, az az, hogy két hét múlva, ha a dolgok mennek az útjára, az 1. világ az újabb személyes történelemre tehet szert azáltal, hogy felemeli a női címet az Australian Open-en. légy érzelmi ‘: Caroline Wozniacki búcsút készített az Australian Openről tovább nyújtsa be nyolcadik karrierjét, de először otthoni talajon.Ez egy nehezen megkeresett és jól megérdemelt korona volt, pár szoros csatával a döntő előtt, amelyben túl szilárd volt és túl következetes a tehetséges Yastremska számára.

éppen arról, hogy képes átjutni a vonalon ”- mondta Barty. „Szeretek itt játszani, és szeretek otthon játszani. Örültem, hogy ezen a héten gördülni kezd a labda, és alig várom, hogy elinduljak a Melbourne-ben. ha biztosan hitték volna, hogy ez lehetséges egy olyan versenyen, amelyet addig a hazai játékosok uralnak.Lleyton Hewitt, Pat Rafter és Mark Philippoussis kedvelte azt, hogy emulálják, ám röviddel elmaradtak, miközben az elmúlt 25 év legjobb női játékosa, Sam Stosur mindig is összecsapott a nyomás alatt, hogy fellépjenek otthoni tömegük és Jelena Dokic előtt. csak az elmúlt nyolcig érte el.

Billie Jean King híresen mondta, hogy „a nyomás kiváltság”, ám az ausztrálok számára az Australian Open, csakúgy, mint a francia Roland Garros a Az elmúlt 37 évben a várakozások kezelése olyan extra terhet jelentett, amely nélkül meg tudnák birkózni.Barty nem immunis a nyomás ellen, de az a mód, amellyel az 1. számú helyzettel kezdett, azt sugallja, hogy ő lehet az, aki a tendenciát visszatartja.

És mégis, a korábbi 1. világban John McEnroe úgy gondolja, hogy ő is mégis nehéznek találják a dolgokat. “Nagyon sokféle játékkal rendelkezik, amelyek hasznosak lehetnek, de lesznek olyan emberek, akik utána jönnek” – mondta a The Age újságíró Melbourne-nek. „Tehát nem lesz könnyebb. Időnként olyan személyek számára, mint Ash Barty, nehezebb lehet Ausztráliát megnyerni, mint a Wimbledont. ”

Fontos, hogy Barty már nagyszerű csapást nyert, miután a bajnoki címet viszi Roland Garros tavaly nyáron. Párizsban, ahol csak kevesen várták, hogy játékstílusa az agyagon működik, felháborította az esélyeket.Itt a második kedvenc Serena Williams mögött, és reméli, hogy a hazai tömeg energiáját a javára használja fel, ahelyett, hogy teherként hagyja, hogy vállán pihenjen.

Talán ez segít hogy a távolságot Adelaide-ben megszerezte, magabiztosságot szerezve a mérkőzések és egy másik bajnokság megnyerésével, ahelyett, hogy Melbourne-ben a helyszínen tartózkodna volna, megállhatatlanul meg kellett volna beszélnie az Australian Open dicsőségének esélyéről.

Dokic, most A Nine Channel kommentátorként dolgozik, hisz abban, hogy Barty megbirkózhat. „Soha nem könnyű, de ő valaki képes megbirkózni vele. Láttuk, hogy tavaly az első lett és nagyszerű csapást nyert, majd megnyerte a turné döntőjét. Tehát ha van valaki, aki képes mindent megbirkózni, az ő az ”- mondta Dokic. „Azt hiszem, lesznek olyan játékosok, akik (célt) helyeznek a hátára.Olyan nagyszerű az ausztrál tenisznél, olyan sok lány van, aki olyan akar lenni, mint ő. Mindenre vonatkozik is, ahogy versenyez, odakint irgalmas és hős. ”

A nyomás tényező lehet, de McEnroe nem kétséges, hogy képes nyerni. “Tudtam, hogy a bíróságoknak minden játékkal kell rendelkezniük” – mondta. „De azt hiszem, hogy karrierje fordulópontja a French Opennél jött, amikor egy settel és 3: 0-ról Amanda Anisimova ellen játszott, és kihúzta. Szellemileg azt hiszem, hogy megfordult a sarkon, és azt hiszem, most hisz abban, hogy bármit is nyerhet. Fel kellene állítania oda oda. ”

Nézze meg a címet két hét múlva, és a Melbourne Parkban szobor lesz róla.