Abramovich munkája. Hogyan hozta létre egy orosz magnó pénzével az új Chelsea?

Uncategorized

“Tudjuk, ki áll velünk szemben” – bólintott szerdán Jindřich Trpišovský edző. “De ha követjük a tervet, akkor bizonyos szakaszban képesek leszünk felzárkózni a Chelsea felé.”

De realisztikus-e egyáltalán nem tévedni? Hogyan lehet érezni egy olyan csapatot, amely minden évben 0: 1 házi vereség után, egy európai trófea után gondol az angol bajnoki címre, és amelynek szupersztárjai vannak a felállásban?

Feladat lesz. A Slavia-nak le kell állítania a világ egyik legdrágább motorja által üzemeltetett gépet.

A Chelsea csaknem tizenhat éve működik egyszemélyes klubként. Egy őrült, mogul és egy focista álmodozó.

Ez a kapcsolat 2003 nyarától működik.Az Abramovičot a focipálya leghíresebb védőszentjeként és a poszsi londoni kerületi klubban adósságra süllyedve, az egyik legrangosabb márkát. Az Anglia hagyományos csapata megbotlik.

Ezeknek a boltoknak nem volt szaga, és elkezdték kideríteni, mi a fickó a frufruval, az arca tarlója és a puffadt számla. Honnan jött? Az információ összegyűjtése nehéz volt, mivel Abramovič mindig következetesen védte magánéletét és üzleti tevékenységeit.De valamit tudtak.

Csak harminchat éves volt, és pénzt kezdett keresni játékok eladásával, meggazdagodott a gyanús olaj- és gázüzletekből, és a világ húsz leggazdagabb emberének egyike.

2000 óta Chukotka kormányzója, egy oroszországi legkeletibb csúcstalálkozónak egy megvethatatlan félszigetén. daru. Nagybátyja nevelte, de Abramovich gyorsan megtanulta, hogyan kell vigyáznia magára.

Hihetetlennek látszott sima farmerben és kabátban, ám harmincas éveiben még az orosz politikai vezetőkhöz való közelmúltban is volt. szerzett. Tehát elkezdte kitalálni, hogy szórakoztassa magát.

Mi lenne egy focimeccsen?Angliában?

Először tetszett neki Tottenham, de amikor áthaladt a White Hart Lane stadion szomszédságában, meggondolta magát. “Itt rosszabbnak néz ki, mint Omskban” – mondta Chelsea felé fordulva.

Abramovicsot nem zavarja, hogy ez egy tengeri pénzbe kerül.

Csak az első tíz évben húsz milliárd koronát költött megerősítésekre, nemcsak a Chelseát, hanem az egészet is erősítve. labdarúgás piac: a versenytársaknak is erősen össze kellett csapkodniuk egymással, hogy az új ragadozó ne mindent vásároljon.

De bár őrült összegeket fektetett be, Abramovičnak be kell vallania, hogy szinte mindig tanácsot vett.

<p “Amikor megérkeztem, támadót kerestünk, és Didier Drogbáról beszéltem” – emlékezett vissza José Mourinho, az edző, akinek az Abramovich Chelsea legnagyobb tapasztalata volt. “A főnök nem is ismerte őt, kissé meglepett volt, de azt mondtam neki:” Abramovics úr, ne kérdezz és ne fizessen. “Mellesleg: A legjobb játékosok százmilliói alig vannak kicsi azokhoz a játékokhoz képest, amelyeket az orosz magnó szeretne költeni. több a hadsereg: 400 ember gondoskodik a biztonságáról.

És ha csak a hajókba és jachtokba történő beruházások járulnak hozzá, nehéz lenne megtalálni a versenyt. Nem habozott több mint húsz milliárd összeget fizetni a legdrágábbért.

Abramovič szereti élvezni a luxushajóját, de a labdarúgást sem csalja.Hiányzik a nagy meccsek Londonban, szereti elnyelni a kabinban a légkört, közel áll a játékosokhoz és érzéseik nem közömbösek vele. Petr Čech, amikor Abramovič meghallgatta őt, és az akkori Mourinho edző kedve ellenére elengedte a városi riválisokat.

“A Chelsea felállt az Abramovich munkája. Olyan embereket választott, akik focizni tudtak, és nem beszélt velük erről. De labdarúgásban élt “- dicséri Jiří Jarošík, a második cseh, aki ismerte az Abramovičot a Chelsea-ban. “Gyakran járt edzésre, figyelt, majd ebédelt velünk.” Cpse Csadea gondoskodásának köszönheti a hat cím közül ötet és a Bajnokok Ligája történelmi diadalát.Ez az oka annak, hogy a szurkolók tavaly megfagytak, amikor a hír villogott arról, hogy a klub eladni fog.

Nem kapott új vízumot Nagy-Britanniában, állítólag szerepelnie kellett azon emberek listáján, akik manipulálták az amerikai elnökválasztást, és a feszült üzlet bonyolultabbá tette őt. politikai kapcsolatok a London – Moszkva útvonalon.

De ebben az évben nyugodt. Abramovich az izraeli útlevél megszerzésével biztosította belépését Angliába, az eladások zümmögése enyhült, és a szezon végén a Chelseának újabb trófea lehet.