A Saracens tulajdonos 1,3 millió font összegű vállalkozást indított a játékosokkal, mondja a jelentés

Uncategorized

A fegyelmi jelentés, amely Saracenst elbocsátotta a Premiership-ből, megállapította, hogy a klub tulajdonosa, Nigel Wray, megsértette a szabályokat azáltal, hogy összesen 1,3 millió font összegű vállalkozásokat indított Maro Itoje, Billy és Mako Vunipola, valamint Chris Ashton Anglia játékosaival. / p>

Ez a Lord Dyson 103 oldalas jelentésének egy példánya, amely szerdán kiszivárogtatta a Sky News-t. Azt is kijelenti, hogy Saracens három egymást követő szezonban megsértette a fizetési küszöböt – több mint 1,1 millió fontot túllépve a 2016-17-es szezonban, alig több mint 98 000 fontot a 2017-18-as időszakban és 906 000 fontot a 2018-19-es időszakban. soha nem tartotta az erkölcsi magasságot Marina Hyde Bővebben

A klub 35 pontot kapott és novemberben 5,3 millió font pénzbírságot szabott ki a Premiership Rugby 7 millió font összegű fizetési korlátjának megsértéséért.A hónap elején Wray lemondott az elnökről, és a klub később beleegyezett abba, hogy a szezon végén elbocsátják.

Kiderült, hogy a fegyelmi testület javasolta a klub kiengedését, hisz abban, hogy aránytalan büntetés lenne.

„Elfogadjuk, hogy a jogsértések nem voltak szándékos, ám véleményünk szerint meggondolatlanok voltak” – írta a testület a jelentésükben. „Úgy gondoljuk, hogy az egy bérkorlátozási évben 70 pont levonása nem arányos, és nem szükséges, hogy teljesítse a lebocsátások alapvető céljait.”

Neil Golding, a saracens elnök felszólította a A jelentést nyilvánosságra kell hozni, miután a Premier Premier Rugby azt mondta, hogy a klub titkosnak tartotta.

A jelentés legsúlyosabb vádjai között szerepel az a kijelentés, hogy a klub 1,6 millió fontot fizetett az Itoje imázsának 30% -os részesedése miatt. jogi társaság, a PwC értékelése alapján.A Premiership Rugby szerint azonban a részvények csak 800 000 fontot értek el, és hogy Saracens túlfizette az Itoje imázsképeit, így a klub kevesebb fizetéssel juthatott fizetési korlát alá.

Itoje is átalányösszeget fizettek a három év 30 000, 30 000 és 35 000 font volt egy olyan társaság részvételével, amelybe az elnök lánya, Lucy Wray került, az Allianz Park minden vendégszeretetét elvégezve. Facebook Twitter Pinterest A Saracens rögbi igazgatója, Mark McCall szerint a második szint szezonja segíthet a nemzetközi játékosoknak abban, hogy elmenjenek az oroszlánok turnéjára.Fénykép: Henry Browne / Getty Images

A Sky News szerint a jelentés megállapította, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az Itoje részt vett volna vendéglátási rendezvényeken, és nem fizettek eseményekenként, azaz fizetési juttatás volt, és Nem kereskedelmi megállapodás.

Nigel Wray befektetési sorozatot is végzett a Saracens játékosai által irányított társaságokba – ideértve az 250 000 fontot az Itoje társaságába és a 220 000 fontot Richard Wigglesworth tulajdonába. További 450 000 fontot kaptak a Vunipropnak, a Billy és Mako Vunipola testvérek tulajdonában álló társaságnak, hogy házat vásárolhassanak.A felújítási költségeket szintén kölcsönözte, kamatmentesen a Wray.England a hazai bánásmód által elszenvedett, miközben a Hat Nemzet riválisai új korszakokat beszélnek | Robert Kitson Bővebben

Tanúvallomásában Wray azt mondta, hogy ezek a kifizetések „jóhiszemű kereskedelmi tranzakciókat valósítottak meg számos szereplővel, a befektetések érdeme alapján, nem pedig, ahogyan azt a PRL (Premiership Rugby Limited) javasolja, annak érdekében, hogy kiegészítő jutalmat nyújtsanak a játékosoknak a rögbiüknek a klubban történő játékáért. ”

Saracensről azt is kiderült, hogy Ashton által vásárolt 1,4 millió font értékű ingatlan esetében 319 600 fontkal megsértette a fizetési küszöböt, amelyre Wray és egy másik rendező 20% -ot fizettek. A jelentés azt javasolta, hogy ez juttatás és egyenértékű legyen a természetbeni fizetéssel.Szaracén védelme az volt, hogy Ashton nem sokkal az ingatlan megvásárlása után elhagyta a klubot, azaz nem lehetett volna haszna a klubnak való játéknak.

Sem arra vonatkozó javaslat, sem bizonyíték, hogy valamelyik játékos közreműködött a bármelyik klub tevékenysége.

Eddie Jones és Warren Gatland egyértelműen megadta a Saracens nemzetközi játékosoknak, hogy “szombatikus” szezonba lépjenek a bajnokságon, tudva, hogy továbbra is kiválasztják Angliára és az oroszlánokra. jövőre, ha továbbra is megfelelőek és formában vannak.

Mark McCall, a szaracens edző azt mondta, hogy a terv olyan játékosokhoz vezethet, mint Owen Farrell és Itoje, akik a klubban maradnak, miközben csak alkalmanként jelennek meg a második rétegben. .Ez lehetővé tenné számukra az akkumulátorok újratöltését az őszi nemzetiségi tagok, a Hat Nemzet és a Dél-Afrika túra számára. A bontás: iratkozzon fel és kapja meg a heti rögbi szakszervezeti e-mailt.

A nemzetközi szereplők azt választják, hogy Eddie választja-e őket az őszi nemzetiségűekre és a Hat Nemzetre, miközben a bajnokságon játszanak. ”- mondta McCall. a következő év végére. Eddie mindazonáltal örömmel választja ki a már megalapozott játékosokat, Warren ugyanaz. ”

McCall megemlítette Richie McCaw és Dan Carter eseteit, akik sabbatikussal indultak, majd visszatértek Új-Zéland irányításához. A 2015-ös világkupa dicsőség, mivel megmutatja egy ilyen megközelítés előnyeit.Rövid útmutató Kövesse a Guardian sportát a közösségi médiában. Show Hide

Hozzátette: „Ezeknek a játékosoknak nagy része abban a szakaszban van, ahol tíz éve vannak ezen a futópadon. Úgy gondolom, hogy pozitívnak tekintik azt, ahol a következő év olyan lehet, ahol felfrissülni, fizikailag felépülni és jobbá válni, elegendő rögbiot játszani és frissen végigmenni egy Lions turnéra, ami nem normális. ”