A rajongók a Football League projekt középpontjában állnak, hogy csökkentse a meccsnapi rendfenntartást

Uncategorized

Az Angol Labdarúgó Liga a meccsnapi rendőrség kutatását finanszírozza, amelynek célja a potenciális lobbanáspontok kezelése, a szurkolók progresszívebb megközelítésével.A tanulmány hosszú távú célja az, hogy a rendőrség kevesebb tisztet vonjon be a játékokra.

Az „Enable” elnevezésű projekt az elmúlt szezonban öt mérkőzésen végzett megfigyeléseket, és három fő megállapításra jutott: a kockázatokra. Az erőszak általában Bet365 alacsonyabb volt, mint amire a rendőrség számított, túl sok tiszt volt szolgálatban, és túl kevesen beszéltek a szurkolókkal. A Partizan edzője felszólít arra, hogy ne ismételje meg a Manchester United elleni rasszista énekeket. További információ ne válaszoljon a tisztek létszámának csökkentésével, ha a „nagyon gyenge” bizonyítékokon alapuló információk megalapozatlannak bizonyultak.

Az EFL reméli, hogy a kutatás és a meccsmegfigyelések további két évig történő támogatása segít csökkenteni a költségeket és a mérkőzésekre elosztott tisztek számát .

Az Enable professzor, Clifford Stott professzor és Dr. Geoff Pearson vezetésével 48 millió font becsült összeget idéz a rendőri hivatásos labdarúgás számára, amelyből csak 5 millió fontot terhelnek a klubok, mivel ők csak jogi felelősséggel tartoznak. rendfenntartás a tulajdonukban lévő vagy ellenőrzött földön meccsnapok.

A tavalyi Enable jelentés arra a következtetésre jutott, hogy a tisztek – köztük a zavargásokra és a közrend ellenőrzésére kiképzettek – magas szintű telepítése gyakran felesleges volt, és ez fokozhatja a feszültséget.

Ez is bebizonyosodott. túl költséges, és elvonta az erőforrásokat a rendőrség sürgetőbb területeiről.

„Az általunk megfigyelt jó gyakorlatok ellenére az ilyen magas szintű erőforrások nem fenntarthatók, és meg kell fontolni a kereslet és a szint csökkentésének módjait. a labdarúgás rendőri tevékenységének finanszírozása ”- áll a jelentésben.

Számos erő változtatott az Enable munkáját követően, beleértve a rendőrség összekötő csoportjainak kiküldését, amelyek feladata a szurkolói csoportokkal való beszélgetés és a rendőrségi rohamosztagok kisebb hangsúlyozása. .

A nyugat-yorkshire-i rendőrség, amelynek Bet 365 nemrégiben nyugállományú főfelügyelője, Owen West az Enable vezető tanácsadója, csökkentette bevetését Leedsben, Huddersfieldben és Bradfordban.

A lancashire-i rendőrség szintén Enable része, a héten jelentette, hogy ha d 35% -kal csökkentette forrásait a tavalyi szezonban a Leeds prestoni látogatásához képest, és a keddi mérkőzésen nem voltak rendbontások és letartóztatások.

John Nagle, az EFL szakpolitikai vezetője elmondta: A projekt célja a futballklubok és a rendőri erők közötti együttműködés előmozdítása, hogy ösztönözze a fokozatos párbeszédet a labdarúgó-mérkőzések rendezésének legjobb és leghatékonyabb módjairól, és elősegítse a legmodernebb tömegkezelési technikák kidolgozását, és így javítsa a mérkőzés napi tapasztalatait. szurkolók és segítenek csökkenteni a klubok és rendfenntartók költségvetésének pénzügyi terheit. ”

A múlt szezonban a meccsnap egyik megfigyelése szerint egy idegen szurkolói csoport, amelyet a rendőrség„ nagy kockázatú ”potenciális rendbontóként kijelölt, valójában kevésbé voltak hajlandók rendellenesség, mint a meccs előtti intelligencia.Enable jelentése következtetése: „Az események előtti rendőri elvárásokkal ellentétben kevés bizonyíték áll rendelkezésre olyan alapvető kockázatokra vonatkozóan, amelyeket az eseményekre utazó csoportok jelentettek volna a rendellenesség kiváltására…Nyilvánvaló volt, hogy a hírszerzési kép gyakran nagyon gyenge és kevés kapcsolatban volt a ténylegesen felmerülő kockázattal.Ezenkívül nagyon kevés kritikai elemzést figyeltünk meg ennek az intelligenciának. ”

A jelentés az„ átfogó előrelépés ”mellett érvelt a szurkolók valószínűleg viselkedésének felmérésére szolgáló módszerek mellett, a rendőrség nagyobb elismerését, hogy a rajongók rendelkeznek a a gyülekezés, az egyesülés és a véleménynyilvánítás szabadságának joga, valamint a szurkolókkal való kapcsolattartás és a kommunikáció „fokozott hangsúlyozása”.

A Labdarúgó-szurkolók Egyesülete, amely régóta kampányol a progresszívebb rendfenntartás mellett, részt vesz a Engedélyezze, hozzájárulva a meccsnapi műveletek saját megfigyeléseihez. Az FSA vezérigazgatója, Kevin Miles elmondta: „A kezdeményezés nem mentes a kihívásoktól, de pozitív változásokat láthattunk már abban, ahogyan a szurkolók rendben vannak.Az már egyértelmű, hogy a támogatók sokkal jobban reagálnak a közösség által vezérelt, elkötelezett rendőri stílusra, szemben azzal, hogy mindig potenciális közrendbeli problémaként kezelik őket. ”