A brit tinédzser Alfie Hewett visszatér a francia Open kerekes szék döntőjébe

Uncategorized

Alfie Hewett lett a brit kerekesszék-egyéni bajnoki első brit nyertes a French Open-en, drámai győzelmével a védő bajnok, Gustavo Fernández ellen. A norwichi 19 éves fiatal elvesztette az első nyolc játékot, és a második set-breakben két mérkőzéspontot ment el, majd 0-6, 7-6 (11-9), 6-2 nyerte.

„Másfél héttel ezelőtt játszottam egy másik döntőben, és 6-0, 3-0 voltam lefelé, és amikor ez 6-0, 2-0 lett, ezúttal arra gondoltam:„ Ó, nem , itt megyünk újra. ”- mondta Hewett. „De emlékeztem arra, hogy visszatértem akkoriban, így tudtam, hogy visszajövök. Amikor elérte a döntetlen-szünetet, nagyon felfelé és lefelé fordult elő, ha nem tudtam, hány meccspontot állítottam össze, pontot állítottam fel. csak tartsa be és tartsa ki. Jól éreztem magam, miután megnyertem a második szettet.Tudtam, hogy jó harcban kell elindulnom a harmadikban, és amikor ez történt, magabiztossá vált. ”

Hewett az első sorozatban megmutatta idegeit, túlságosan sok hibát követett el argentin ellenfeleként. 17 perc alatt befogta a készüléket. A hetedik helyen álló brit játékos végül a második sorozat harmadik játékában került az asztalra, és az már rögtönzött, miután harcolt a 3-1-ről, így 3-3 lett. A döntetlen szünet bizonyult a döntő pillanatnak, amikor Fernández, aki a tavalyi döntőben legyőzte a skót Gordon Reidet, nem tudta kihasználni a két esélyét. Az első grand slam kislemez címe a tavaly nyáron megrendezett Rio párhuzamos ezüst ezüst és a Wimbledon páros címe.Néhány könny volt, de nem volt nagy érzelmi kiáramlás Hewett-től, aki a páros döntőjével Reid után jött. A brit pár veszített a francia Stéphane Houdet és Nicolas Peifer ellen 6-4 6-3. , akik az Egyesült Királyságból követték őket.

“El sem tudom képzelni, mit éreztek abban a második set-break-ben” – mondta Hewett. „Mindig azt hittem, hogy a napomon bármit legyőzhetek. Az agyag az egyik kedvenc felület. Norwichnak csak körülbelül három agyagbírósága van, de van valami, amit szeretek.

„Jó érzésem volt a héten. Tavaly ezúttal kívül estem a top 10-ben, nem igazán nyertem semmit.Egy évvel két ezüstérmet kaptam, a Wimbledon páros bajnok, és most egyedülálló bajnokságot rendez Roland Garroson. Nem tudom elhinni. ”