Harry Kewell célja, hogy Frank Rijkaard filozófiáját Notts megyébe hozza

sportfogadás

Végül is Crawley Town-ban maradhatott, ahol a Watford 23 évesnél fiatalabb edzőjeként tett egyedülálló stint után a tavalyi szezonban kezdte meg felsővezetői karrierjét oly módon, hogy biztosítva, hogy minden alkalommal megemlítse, amikor a beszélgetés a leginkább fordul. ígéretes fiatal menedzserek az angol labdarúgásban. Az ausztrál, aki ebben a hónapban 40 éves lett, javította Crawley eredményeit, miközben egy izgalmas stílust mutatott be. Ez sok rajongót vonzott, köztük Alan Hardy, a Notts megye tulajdonosát, aki a múlt héten Kewell-et kinevezte klubjának menedzserévé, miután Kevin Nolan-t elbocsátották. Kewell a szombaton fogja vezetni az első Bet365 bajnoki meccset az Exeter City megyénél, miután kedden kezdte uralkodását Grimsby Town vereségével a Checkatrade Trophy-ben.Azt mondja, hogy a klubnak nagy lehetősége van, és őt – és a játékosokat – ösztönzi az ő indulása. A Labdarúgás Liga klubjai olyan kölcsönügyletekre támaszkodnak, amelyek túl sok karakterlánccal rendelkeznek | Paul MacInnes Bővebben

Nagyszerű lehetőség arra, hogy rábírjam a tekintélyemet a játékosokra, és rávegyem őket a megfelelő játékra. ”- mondja Kewell. Ezek a játékosok játszani akarnak. Még néhányan jöttek, és azt mondták: „Friss levegő lélegzete volt, hogy ott ülhessünk és újra megszerezhessük a magabiztosságot.” Ha van időnk, akkor tudjuk rendezni a dolgokat, és a dolgok mozognak. ”

Nincs illúzió arról, hogy mennyi időt fog elérni.Nolan, még Kewellnél fiatalabb, fényes kezdettel kezdte menedzser karrierjét a tavalyi szezonban, és vezetett megyét a 2. bajnoki rájátszásba. „Mint játékosok, tudjuk, hogy akkor eshetünk esésbe, ha nem adunk fellépést, mert mögötted van egy másik világszínvonalú játékos, és akkor a padon leszel, és ugyanaz a helyzet a menedzserekkel. Az emberek gyors fordulatokat akarnak. Szerencsésnek kell lenned.De csak a kemény munka révén lehet szerencsés szerencsét elérni. ”

Azt mondja, hogy már régóta érdekli az edzés, és előnyei származtak néhány nagyszerű útmutatástól. „Mindig olyan játékos voltam, aki úgy játszott, ahogy játszani akartam, de hallgattam a menedzsereimet” – mondja a volt Leeds, a Liverpool, a Galatasaray és az ausztráliai szélső. „Ha azt mondaná, hogy 90 percig álljak egy helyben, akkor egy helyben állnék. Természetesen megkérdőjelezem, de ha ő kitalálja a tökéletes okot, miért, akkor megtenném. Élveztem taktikai oldalát. Mindig gondolkodó voltam. ”

Dicséret ad Grahamnek, Beníteznek, Paul Hartnak és Guus Hiddinknek, de különleges elismerést tart fenn Rijkaardnak, akivel egy szezonban a Galatasaray-nél dolgozott. “Az elméje csak egy kissé szélesebb körben kibővült, és olyan dolgokra készített, hogy én Bet365 nem láttam.Mindig megnézem a labdarúgás helyzeteit, és megpróbálom két vagy három lépést előre vagy hátra tenni. De valószínűleg négy vagy öt megy, hogy egy másik szöget, pozíciót vagy mozgást kapjon bele. Csak azt szeretném, ha több időm lenne arra, hogy megtanuljak tőle. ”

Most Kewell a tanár. De nemcsak az Crawley-ből érkezett asszisztens, Warren Feeney, hanem az egyik mentorja hozzájárulását is fogja élvezni, mert Hartot ezen a héten megyei műszaki igazgatóvá nevezték ki.Ez újraindítja a partnerséget, amely akkor kezdődött, amikor Kewell tinédzserként jött Angliába, belépett a Leeds-i akadémiába, és Hart alatt nyerte meg az 1997. évi FA Ifjúsági kupát. “Nagyon szoros és személyes kapcsolatunk van” – mondja Kewell. „Sokat tanított nekem, amikor először jöttem ide az országba…hogyan kell alkalmazkodnom és valóban fejlesztenem a játékomat.”

Még a Grimsby ellen is voltak jelek, hogy Kewell új vádjai reagálnak rá – kíméletesebbek voltak. a labdán, anélkül, hogy gyorsbillentyűket hozna a pattogó terepbe. Mennyi ideig tart Kewell tanítása, hogy meghozza a gyümölcsét?

“Attól függ, hogy milyen gyorsan akarnak tanulni” – mondja. „Úgy értem, ez nem nehéz dolog, futball. Megkapják egy szerepet, és meg kell csinálni.Nem szeretem korlátozni őket, amikor előremennek, mert nem hiszem, hogy elmondhatod az embereknek, hogyan lehet gólt szerezni vagy golyókat játszani – adhat lehetőségeket nekik, de tudásuknak kell, hogy menjenek be egy lépésről . Ha tudsz információt adni nekik és megtaníthat néhány apró dolgot itt-ott, ez a tökéletes módja annak, hogy jobb csapatot és jobb játékosokat szerezzünk.

„Úgy érzem, hogy most már jobban örülök az ülések Bet365 elhelyezéséről. és ötleteket szerezhetünk a csapatba, és láthatjuk, hogy a hétvégén csinálják őket.

„Élveztem [játékosként] a karrierem, megvannak a maga hátrányai, de most nagyon élvezem a következő szakaszát az életem.Teljes szívét és lelkembe dobom, és nagyon várom a előttünk álló kihívásokat. ”