A Bundesliga rajongók csendes bánásmódban részesítik a DFB-t, amikor Dortmund hétbe ütött

sportfogadás

Dortmund nem volt egyedül a hazai szezon első Englische Woche játékában, a szurkolók pedig a középső héten a Bundesliga bajnokságon keresztül úgy döntöttek, hogy a játékuk első 20 percében nem énekelnek, énekelnek, dobnak vagy támogatnak semmilyen hallható módon, tiltakozva: a Deutscher Fußball-Bund (DFB) pozíciója az irányító testület és a különféle támogatói csoportok közötti döntésében. Krzysztof Piatek dicsőséges futása folytatódik, amikor Genova elhagyja Chievo-t. Bővebben

A szurkolók nyilatkozata rövid és a pontot, a stadionok mindkét végén lévő burkolatokban megismételték. „DFB, DFL & Co. Ihr werdet von uns hören, oder auch nicht.” Meg fog hallani tőlünk, vagy sem.A hatóságok és a támogatói csoport képviselői sportfogadás közötti tárgyalások augusztus végén szakadtak meg, és a különféle klubok támogatói koalícióval röviden nyilatkozatot tettek közzé azzal, hogy a DFB-nek nem volt valódi szándéka meghallgatni, annak ellenére, hogy a két fél közötti értelmes párbeszéd ígérete több mint visszahúzódik. 12 hónap.

„Egyre inkább azt az benyomást keltettük, hogy az előző évtizedekhez hasonlóan csak médiabarát szavakat használtunk a tényleges cselekedetek elkerülése érdekében” – írta a szurkolók együttesét, amelyet a Hertha és Stuttgart klubok rajongói vezettek. .A DFB és a DFL (Deutsche Fußball Liga) válaszában közölt együttes nyilatkozat sok panaszt elutasított.

A múlt évad tiltakozásai között szerepelt Mainzban és Dortmundban a hétfő esti esti mérkőzések – a teniszlabdák tömeges dobása a Az előbbi pályára csak múlt hétvégén került sor Svájcban, mivel a Young Boys szurkolói kifejezték sportfogadás elégedetlenségüket azzal, hogy a klubok növekvő fontosságot tulajdonítanak az eSportnak, utóbbi pedig a BVB legalacsonyabb otthoni látogatottsága volt egy Bundesliga mérkőzésen 20 évig az Augsburg ellen. Play Video 0: 22 rajongó az eSport ellen tiltakozva indít videojáték-vezérlést a futballpályára – video

Abban az időben, amikor a Bundesliga rendkívül hatékonyan reklámozza magát a nemzetközi színtéren, a stadionokon elterjedt rajongói tapasztalatainak hátterében. , néhány hívõ panaszkodik, hogy a meccsnapi élmény a rendõrség számára egyre rosszabbá válik.A VAR bevezetése és az információáramlás hiánya a stadionokon belüli nézők számára a döntéshozatal során egy másik széles körben elterjedt bugbear. A rajongók augusztusában tett nyilatkozata azt állította, hogy a játékot „még távolabb esik a kulturális és társadalmi gyökerektől, és a profit és kapzsiság oltárán zsugorítják”.

A másik fő kérdés a kollektív kérdés. büntetés, amit sok Dortmund rajongó különösen érzékel.Az RB Leipzig-szel folytatott 2017. februári játék zavarát követően a BVB-nek 100 000 euró bírságot szabtak ki, és arra kényszerültek, hogy bezárják a hatalmas Südtribune teraszt a mérkőzésre. mélyen kellemetlenek voltak – és végül a DFB és a DFL hatáskörein kívül estek a sportfogadás stadionon kívül, így a klubot megbüntették a Red Bullt kritizáló bannerek helyett, amelyeket a Sárga falon jelentettek meg – sokan úgy érezték, hogy tízezreket nem szabad büntetni a néhány ember zavartalan viselkedése.Az egyik Dortmund-rajongó azt mondta a Guardiannek a Nürnberg-játék után, hogy sok helyi ember úgy érezte, hogy „a Red Bull PR gépe túlsúlyba lépett” annak érdekében, hogy megbüntesse a klubot és lezárja a valódi vitát a témákkal kapcsolatban.

a Westfalenben szerdán megtört a csend, a rajongók megmutatták, mi hiányzik mindenkinek a 20 perc alatt nyitva tartó tetőt. Lucien Favre csapata szintén reagált: először Christian Pulisic és Marco Reus útján határozottan megfogta Nürnberget az első félidőben, majd a második időszakban kimerült látogatóinak lerombolására indult.

A végső 7-0 pontszám semmiképpen sem volt ésszerűtlen, és aláhúzta annak a megújult fiatalnak a potenciálját, amely kezdetben érezte magát a kampányban, annak ellenére, hogy még mindig verhetetlen maradt.Reus – aki kétszer gólt szerzett, beleértve a 100. Dortmund-gólját – az első és a középpontban volt, mielőtt kiléptek volna a színpadról, és egy óra múlva balra maradt, és a meccs után őszintén beszélt arról, hogy a Borussia Mönchengladbach-féle Favre-rel fennálló partnerség megtorlása mennyire halad ki tőle.

Idősebb figura most, Achraf Hakimi (debütáló) tinédzserekkel és Jadon Sancho-val, akik újabb asszisztensre fektettek, szintén a célok között, miután Bruun Larsen (aki csak a múlt héten 20 éves lett) elkapta a labdát. . .Ezek a szurkolók úgy érezhetik, hogy ez a bonyolultság és a látványban játszott szerepe további súlyt ad az oka számára. Fontos tudnivalók

Werder Bremen 3-1 Hertha Berlin, Bayern München 1-1 Augsburg, Hannover 96-33 Hoffenheim, Freiburg 1-0 Schalke, Düsseldorf 1-2 Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund 7-0 Nurnberg, Borussia Mönchengladbach 3-1 Eintracht Frankfurt, Mainz 0-0 Wolfsburg, RB Leipzig 2-0 Stuttgart Fénykép: Christof Stache / AFPNem hasznos? az Ön feedback.PosTeamPGDPts1Bayern Munich59132Borussia Dortmund512113Werder Bremen54114Hertha Berlin53105Borussia M’gladbach53106Wolfsburg5187Mainz5188RB Leipzig5089Hoffenheim51710Freiburg5-1711Bayer Leverkusen5-4612Augsburg5-1513Fortuna Dusseldorf5-1514Nurnberg5-6515Eintracht Frankfurt5-3416Hannover 965-5217Stuttgart5-6218Schalke 045-70