Anglia dilemmája: alááshatja Eddie Jones-ot vagy kockáztathatja a főtáborba való becsapódást

Rugby League

Új-Zélandon Steve Hansennek ma este be kell jelentenie az Egyesült Királyság idejét arról, hogy új szerződést kíván-e keresni a világbajnokság után. Rassie Erasmus azt mondta Dél-Afrikának, hogy nem folytatja Japán után, inkább a rögbi szerepének igazgatójára összpontosítva. Az ausztráliai Michael Cheika valószínűleg nem tart sokáig azt követően, hogy ebben a hónapban részt vett egy teljesítmény-felülvizsgálatban, miután a Wallabies eredmények szempontjából legrosszabb 60 évét követi. Karácsony előtt várható a döntés.

Anglia már elmondta, hogy azon akarják kitalálni, hogy kihez jusson Eddie Jones, annak ellenére, hogy az ausztrál szerződést 2021-ig meghosszabbították.Az egyik elődje, Sir Clive Woodward, bírálta a Rögbi Labdarúgó Szövetséget azért, hogy ténylegesen aláássák Jones-t azáltal, hogy megemlítették a potenciális jelölteket, mielőtt az üresedési jel megjelent volna. p> “Ez teljes figyelmetlenség és Twickenham újabb saját célja” – mondta. „Közeledve 2019-nek, ki érdekel, ki veszi át az irányítást? Az uniónak jobban kell aggódnia, hogy Newcastle, Exeter, Bath, Wasps és Leicester mind elvesztek Európában ezen a hétvégén. Nem csak az angol rögbiben vitorlázik a pályán vagy a pályán. ”

Woodwardnak van egy pontja, de problémája van az RFU-nak, amely Steve Brown lemondását követően ebben az évtizedben a hatodik vezérigazgatójára vadászik. az, hogy a késés az lehet, hogy hiányzik.Az egyik ok, amiért Wales és Írország olyan gyorsan cselekedtek, az volt, hogy attól tartottak, hogy bekerülnek egy tüzetbe, ha a világkupát követően hagyják el és végül kicsoda marad, nem pedig választottjuk.

Woodward szerint esetleg nincs olyan helyzet, amelyre szükség van kitöltésre. Az RFU úgy gondolta, hogy négy évvel ezelőtt, és meghosszabbított szerződéseket kötött az akkori Anglia menedzsment csapatával, és egy nagy kifizetési csomagra késztette magát, mihelyt a Világkupát elrontotta a házigazdák a kiütés szakaszai előtt.Érdemes most felmérni az érdeklődést, bár amíg a vezérigazgató nem áll be, nem tudja eldönteni, hogy az Englishness fontosabb-e a tapasztalatnál, mint ahogyan a 2011. évi világbajnokságot követően tette meg Stuart Lancaster kinevezésekor: valószínű, hogy valaki, mint Gatland, nem lesz rövid

Nem volt szorosan összekapcsolva szülőföldjével, Új-Zélanddal, ahol a vélemény Schmidt mellett áll, aki azt mondta, hogy időt vesz a játékból a világkupát követően, ha Hansen leáll. Mindkét férfi prosperáltak azokban az országokban, amelyek a professzionalizmus kezdetén küzdöttek, amikor a források – pénzügyi és játék – hátrányos helyzetbe helyezték őket, ám ahol Anglia felett pontszámot szereznek, az irányításuk a vezető játékosuk felett van, különösen Írországban, ahol a rendszer még centralizáltabb, mint Új-Zélandon.Facebook Twitter Pinterest Új-Zéland edzője Steve Hansen. Fénykép: Gregorio Borgia / AP

Anglia 2007-ben megkereste Gatlandot mind a Világkupája kampányuk előtt, mind pedig Wales küldöttsége, aki Új-Zélandra repült, hogy találkozzon. Ez egy telefonhívás volt, amelyet nem követtek, mivel Anglia minden várakozás ellenére eljutott a Párizsba érkezett döntőbe. Kiderült, hogy utódlási tervre van szükségük, mert Brian Ashtont eltávolították a 2008. évi Hat Nemzet és Martin Johnson telepítését követően.

Johnsonnak nem volt nemzetközi edzői tapasztalata, és túlélte az első világkupa kampányát, mint utódja, Lancaster.Tehát az RFU-t választhatják, amikor csak szükség van rá, egy angol edző között, ahol a legtöbb jelölt nem próbált ki a teszt arénában, és egyik sem a fő edző, vagy valaki olyan, mint Jones, szuper-edzők, ahogyan jöttek. Ismerni kell azokat, akik a legmagasabb szinten jönnek, és ellentétben a klubtársaikkal, és megszokják, hogy mindennap rögzített ideig dolgozzanak a játékosokkal.

Gatland nevét az RFU ideiglenes vezérigazgatója, Nigel adta át. Melville, a múlt héten, többen másokkal, köztük a Lancasterrel. Angliában dolgozott a darázsokkal és számos orosz csapatot ismeri a Lions segítségével.Valószínűleg meg kell győznie arról, hogy mennyi volt a fizetése, 12 évet töltött Wales-szel és szeretett volna szünetet tartani a világkupát követően.

Ha Anglia a következő év végén keres valakit, ugyanolyan helyzetben vannak, mint 2011 és 2015, és kevés idejük van arra, hogy a Hat Nemzettel együtt cselekedjenek, öt héttel kezdve az új évet. Új-Zéland azt mondta, hogy ha Hansen azt állítja, hogy le fog állni, akkor csak a Világkupát követõen, csak hét hónap múlva kezdik el az All Blacks ismét játszani.

Túl nagy az angol munka? lefordítani? Amikor Jones elfogadta, értékelte az RFU és a Premiership Rugby közötti megállapodás által előírt korlátozásokat.Tudta, mikor fér hozzá a játékosokhoz, de nincs különösebb hozzászólása a klubokkal való kapcsolathoz képest, ellentétben Schmidttel és Gatlandnel, és a rögbi igazgatói eldöntenék, ki és mikor játszott.

Jones ápolta szoros munkakapcsolat a legtöbb klubtal, de a klubok és az országok párhuzamos vonalakon futnak, még akkor is, ha a köztük levő távolság csökkent. Mivel a Premiership Rugby a magánbefektetők felé fordul, így egyre szorosabban őrzik függetlenségüket, és a klubok képesek lesznek az RFU-t meghaladni az edzők számára.