Liverpool süllyedt Stoke City-ben, hogy Adam Lallana szikráinak helyreállt

Premier League

 

Végül rutinszerű volt, tökéletes felkészülés a Manchester City újévi látogatására, és egy másik emlékeztető a Chelsea-nak és a figyelő Pep Guardiola-nak, hogy a Liverpool egy ideig marad a társaságában. De több volt a végső kényelem a Stoke City felett, mint a Jürgen Klopp által az Anfield-ben létrehozott kegyetlen hatékonyság további bizonyítéka. A nyomás és az abszolút hit a Liverpoolban alkalmazott módszereikbe vetett bizalmat hangsúlyos visszanyeréshez vette. Liverpool 100 bajnoki célhoz 48 Klopp játékban. Csak Kenny Dalglish érte el a századot olyan kevés játékban, mint a Liverpool vezetője.Az erősség és a Liverpool támadó fenyegetése nem vesztett volna el a Guardiola-nál, akinek Klopp jelenléte a főszereplők tisztelete volt egy társszerzővel szemben.Jürgen Klopp szerint a Liverpoolnak Borussia Dortmund csapatszelleme van.

De egyértelmű volt, hogy a hazai csapat ellentétben állt Stoke közvetlen megközelítésével és két ember támadásával, amíg Adam Lallana kiegyenlítette Jonathan Walters korai célját, és hogy még akkor is, ha Liverpool soha nem vesztette el hitét vagy képességét, hogy megsértse ellenfelek. Stoke nagylelkűsége határtalan volt, az egyes hibák a Liverpool összes céljához járultak hozzá, és Klopp rendelkezésére állt a lehetőségei annak biztosítására, hogy az Anfield-nél nem lesz első vezetői győzelem a Mark Hughes-nél vagy a legmagasabb repülési győzelemért.Roberto Firmino, a helyét soha nem kétségbe vonta Klopp szerint, annak ellenére, hogy a karácsony estéjén meghaltak, és a Giannelli Imbula saját céljával csatlakozott Lallanához és Sturridge-hez a helyreállítás befejezésekor.

Hughes úgy gondolta, hogy Stoke-nak volt a játékosai és a játékpálya, hogy megsebesítse Liverpoolt, és így bizonyították, amikor az első tartós birtoklásuk idején vezetik a vezetést, és továbbra is zavarta a hazai védelmet, amíg Lallana a 35. percben nem állt. Peter Crouch, aki a korábbi klubjának nyilvánvaló kivezetője volt, vezette Mame Diouf kereszt-célpontját, és bár Ragnar Klavan összeszorult, Sadio Mané lassan reagált a második labdára. Erik Pieters könnyedén megnyerte a légi kihívást, és meghívó baloldali keresztet szállított a közeli postára, ahol Walters megérkezett Dejan Lovren előtt.Az Ír Köztársaság nemzetközi és a gyermekkori Evertonian a közeledő posztján Simon Mignolet fölött irányított egy ragyogó fejlécet. Mignolet kezébe vette a labdát, de nem tudta átirányítani az utat.

Joe Allen, aki az első félévben virágzott Anfieldbe, majdnem megduplázta a látogatók vezetését, amikor Jordan Henderson és Lovren nem sikerült világos volt, és a térbe esett, és a távoli sarok felé lőtt. Mignolet létfontosságú mentést hozott lábánál, a labda elfordult Crouchtól, aki a nyílt cél előtt állt Walters felé, és a nyomon követését Klavan blokkolta. Stokenak más lehetőségei lennének az ellentámadás ellen, de egyik sem olyan egyértelmű, mint a kulcsfontosságú pillanat.Liverpool figyelmeztette a figyelmeztetést, és könyörtelen volt, miután felébredtek. A nyomás egyre növekszik, de Stoke jól védekezett, amíg Glen Johnson el nem érte a Klopp csapatot. Keresztét Lallana megérintette, de Johnson helytelenül irányított egy sarok helyett, és meghívta az angol nemzetközi, Gareth Southgate vezetője által figyelemmel kísért Angliát, hogy szűk szögből a Grant közeli posztjába csúszjon.A játék többi részének mintája meg lett határozva.

Firmino a Liverpool előtt haladt előre, amikor összegyűjtött James Milner belépését a térségbe, és időt és helyet találott, hogy felvegye a lövését, annak ellenére, hogy Allen, Johnson és Shawcross közelsége van. A brazil nemzetközi finom finomságot készített, amely mindkét hozzászólás belsejét megcsókolta, mielőtt áthaladt volna a célvonalon. Stoke panaszkodott a játékvezetőhöz, Michael Olivernek, hogy a játékot le kellett állítani, amikor Mané sérült lett egy offside pozícióban. Nem zavarja a játékot, és nem volt felelős a gyenge védekezésért, ami a második felében nem változott.

Bármilyen remény, amit Stoke egy ponton tartott, elpusztult, amikor Imbula elkezdte és befejezte az áramló mozgást. Sajnos a látogató középpályás számára a pálya rossz végéhez ért.Szegény fejléce, nyomás nélkül, Hendersonnak birtokolta, aki a Stoke hátsó őrségét kinyitotta, és Johnsonon belül Origi-ba került. A belga nemzetközi átlépte az alacsony és kemény, és a visszanyerő Imbula a Mané nyomása alatt alakult át saját hálójává.

A Sturridge a negyedik 56 másodpercet az Origi cseréje után szállította, és a Shawcross gondatlan hátuljáról. A Stoke kapitány soha nem nézett fel, ahogy Johnson négyzet alakú labdáját egyenesen a Sturridge lábaihoz juttatta, aki a Premier League-ben végbement nemkívánatos aszályát megszüntette. A színpad szépen szerepel a város látogatására szombaton.