Idrissa Gueye: Nem engedhetem, hogy a mickey-fogadó, Sadio Mané kapjon egyet

Premier League

„Nagyszerű lenne legyőzni Liverpoolt, mert akkor a Sadio-nál egészen az afrikai nemzeteken keresztül lehetnék” – mondja Everton könyörtelen középpályása, aki a Liverpool előrelépésével Gabon és a verseny közepén áll. Január. „A Sadio valódi, hogy a mickey-t, egy valódi karaktert vegye. Minden alkalommal, amikor elhagyjuk a nemzetközi kötelességet, törpére hív, és csak egy kicsit magasabb, mint én. Ha az eredmény rosszul megy hétfőn, még rosszabb lesz. Nem engedhetem meg, hogy ez megtörténjen. ”

A szenegáli nemzetköziségek lenyűgözően telepedtek le, mióta nyáron érkeztek a Merseyside-be – Mané egy 34 millió font üzletben Southamptonból és Gueyéből a 7 millió fontos kibocsátásra vonatkozó záradékra, amelyet az Everton aktivált az Aston Villa szerződése.A két barát barát, de ahogy Gueye elmagyarázza: „Nem olyan közel, hogy egymás házához megyünk. Úgy döntött, hogy találkoznunk kell, és eljön, és látni fog. Még mindig várom. ”Nem elfogult, hogy formálja a 27 éves véleményét, hogy honfitársa komoly fenyegetést jelent az Everton azon lehetőségeire, hogy 13 kísérletben először nyerte el a derbyt.

Gueye magyarázza: „Segít, ha sokat tudsz az ellenfeledről, de Sadio egy ilyen kiszámíthatatlan játékos. Nehéz elolvasni, hogy mit fog majd tenni; ott is elcsúszhat, vagy elindulhat ezen az oldalon, vagy akármi. Természetesen beszélek a csapattársaimmal, de annyira kiszámíthatatlan és gyorsan. Gyorsulása… csak megérinti a pedált, és az első fokozattól az ötödikre halad. Ő az egyik fő veszély, a Liverpool fő veszélyei.A könnyedség, amellyel előrehalad, mozgása, veszélyt, teret és esélyeket teremt más emberek számára – de azt mondhatnánk, hogy sok Liverpool csapata nagy fenyegetést jelent. De ha mi magunkra összpontosítunk, arra, amit a legjobban csinálunk, lehetőségünk lesz ebben a játékban. ”

A Merseyside derby jellemzői és a legutóbbi találkozás körülményei miatt a Gueye tulajdonságai Az Everton középpályája ugyanolyan jelentős lehet. A Goodison tökéletes beállításnak tűnik egy ellenőrzött agresszió éjszakájához. Jürgen Klopp rendszeresen megköveteli, hogy a Liverpool „maradjon dühös”, és mivel az utolsó otthoni teljesítményüket kedden, a 2-1-es győzelem az Arsenal felett, az Evertonnak és támogatóiknak is ezt kell tennie.Az egyik a legjobbat hozta ki a másikból, mivel Ronald Koeman csapata csak a második győzelmet rögzítette 11 bajnoki mérkőzésen. „Tudjuk, hogy egy derby-meccs, bármilyen derby-meccs, soha nem könnyű. A labdarúgáshoz való jog megszerzéséhez meg kell nyerni a labdát. Először is, szeretem a labdarúgást, de az egy-kettőket, a kettősöket, de a labdarúgás nagy részét képezik. Arról van szó, hogy a labdát nyerjük vissza. Tisztában van azzal, hogy a harc és a küzdelem a játékom erős pontjai és egy olyan terület, ahol nem vagyok kényelmetlen, de ez a játékom egy része, a futball egy része.A másik rész nagyon fontos, hiszen a labda és az áthaladás is lehet. ”

Klopp és a Liverpool-csoportja a Gisborough Hallban az Arsenal ellen játszott Everton játékát figyelte meg, a háromnapos győzelem előtt a Middlesbrough-nál mindkét Merseyside csapatot morálisan javították. A Liverpool-menedzser elvárja, még azt is, hogy szeretné, hogy a megdöbbentő légkör megismétlődhessen, ami üdvözölte az otthoni csapat esetleges javulását Arsène Wenger oldalával szemben. az a tény, hogy a légkör változhat, de nincs félelmem ”- mondta Klopp. „Az Everton első 20 percében agresszív volt, de nem tudták megkeresni azokat a kihívásokat, ahol akarják. Aztán az Arsenal megnyitotta nekik a játékot, és a Goodison Park futott végig.Mint semleges labdarúgó-rajongó, az ilyen dolgok szépek. Így van. Nem könnyű, még a kiváló légkörben is. Tavaly igazán jó hangulatban volt Manchesterben az Európa Liga ellen az Egyesült Államokkal szemben. Mindkét játékban csodálatos hangulat volt Dortmund ellen. A feladat az, hogy a tömeg nehezebb legyen a játékban. Facebook Twitter Pinterest Ronald Koeman úgy véli, hogy az Everton „túl szépen cselekedett”, de az Arsenal elleni fellépés emlékeztette a játékosokat a tempóra és a türelmére. Fénykép: Tony McArdle / Everton FC a Getty Images-en keresztül

„Az utolsó fél óra Dortmund ellen [az Anfield-ben tavaly] volt a legjobb, amit valaha tapasztaltam, de a legnehezebb? Igazából nem vagyok ilyen. Nem félek, csak foci. Tetszik.Ez a munka egy kicsit más, de a végén még mindig ugyanaz a munka. Mindig van hatása a légkörre. Tényleg agresszívnek kell lenned, de nem a szélén, ahol illegális leszel. Koncentrálj a labdarúgásra. Használja a zajt. Ott vagyunk, hogy focizjanak. Tudjuk, hogy nem számunkra. Hangos, érzelmi. Használd. ”

Koeman úgy véli, hogy az Everton bűnösnek bizonyult ebben a szezonban„ túl szépen ”, de az Arsenal elleni fellépés végül emlékeztette a játékosokat a tempó és a türelem előnyeire. Nem mintha elvárná, hogy Klopp csapata elég kompatibilis legyen.

„Tudtuk az Arsenal-ról” – mondta az Everton vezetője. „Jó labdarúgást szeretnek játszani, de nehézségekbe ütközik, amikor a legjobb szintjük elleni küzdelem, és ezt megmutattuk.Az első 20 percben tévedtünk, de jó reakciónk volt, és így kell játszanod és hogyan szeretünk minden játékot játszani, nem csak akkor, amikor otthon játszunk. De tudjuk, hogy a Liverpool más, mint az Arsenal. A Liverpool fizikai és agresszív futballt játszik. Ez más, de jó eredmény eléréséhez meg kell mutatnunk ugyanazt, mint a múlt kedden.