A rajongók többet kellett fizetniük, mivel az Eleven és az Amazon hozzáadta a TV-jogok zavarodását

La Liga

A tizenegy sport megjelenése után a lelkes rajongó azzal a gonddal szembesül, hogy több előfizetést fizet vagy elmarad a Lionel Messi és a Cristiano Ronaldo kedvelőinek figyeléséről. visszatért a múlt hétvégén a tettekbe, az első nagy teszttel a Eleven Sports számára, az online streaming szolgáltatás számára, amely kizárólagos jogokkal rendelkezik a La Liga és a Serie A számára.A csatorna, amelyet a Leeds United többségi részvényese, Andrea Radrizzani alapított és birtokolt, havi 5,99 font vagy évi 49,99 font előfizetéssel és hét napos próbaverzióval rendelkezik.

A cég vezérigazgatója, Marc Watson , aki elnyerte a BT Bajnokok Ligája jogait, augusztus 9-i indulása óta örömmel veszi az előfizetési számadatokat, de azt mondta, hogy az ingyenes próbaüzemeltetésben részt vevő „túlnyomó többség” itt marad.

Watson szintén ott volt. lelkesen lelkesíteni, hogy noha a streaming szolgáltatás ügyfélkörének demográfia fiatalabb, mint amennyire a BT idején emlékszik, nagyon egyszerű és könnyen használható volt, egyre növekvő rendelkezéseket hoztak azok számára, akik inkább a tévében nézik, mint

A nem előfizetők 33,99 GBP összegű havi bérlettel férhetnek hozzá a Sky Sports programhoz, amely automatikusan megújul, hacsak az ügyfél nem törli.A hozzáférés magában foglalja a 126 élő Premier League mérkőzést, amelyre a Sky jogosult ebben a szezonban. A Sky azonban úgy döntött, hogy nem távolítja el a 18 millió fontot, amely ahhoz szükséges, hogy két évtizedig megőrizze a La Liga jogait. Új szezon ajánlatként a Sky Premier League és a Sky Football havonta 18 fontért elérhető 18 hónapon keresztül, a Sky alaphavi előfizetésén felül.

„Ha ügyfél lennék, azt kérdezném, hogy miért Még mindig ugyanazt fizettem, és kevesebb európai labdarúgást szerezek – mondta Watson -, de ezeknek a vállalatoknak kell válaszolniuk. Nem rajtunk múlik, hogy összeadjuk-e a csatornáinkat, de nyitott lennék annak a gondolatának, hogy a jövőben együtt dolgozhassunk a Sky-val és a BT-vel.

A Sky Sports és a BT Sport esetleg azzal érvelne, hogy többet kínálnak a más sportok módja.A tiszta foci az odaadó rajongók számára az, hogy az Eleven, amelynek világszerte 17 millió előfizetője van, eladja magát. A további tartalom éhes, és megszerezte a jogokat a holland Eredivisie, a Kínai Szuper Liga és a svéd Allsvenskan, valamint a Burnley Europa League selejtező mérkőzésre, csütörtök este az Olympiakos-ra.

Tizenegy indító esemény a Az Egyesült Királyság piaca az Egyesült Államok PGA-bajnokságának exkluzív lefedettsége volt, amelyet az első két nap folyamán ingyenesen közvetített a Facebookon, a rácsapás szokásának részeként. A legtöbb új vállalkozáshoz hasonlóan fogakkal kapcsolatos problémák voltak. A golfszurkolók „kisméretű kisebbsége”, amikor Eleven nekik nevezte őket, hiányzott Brooks Koepkának, aki elsüllyedt győztes puttjának, amikor a takarmány a kritikus pillanatban leesett.A közönség, különösen azok, akik nem szoktak meg online sportfigyelést, megbocsáthatatlanok voltak.

„Ez kis számú ügyfelet érint, de nagyon frusztráló” – mondta Watson a Guardian-nek. „De az élő TV-vel elkerülhetetlenül felmerül néhány kérdés. Azóta semmi sem ment rosszul, és sok élő játékot mutattunk be.Az elmúlt hétvégén péntektől hétfőig négy élő nap alatt 18 élő játékot tartottunk, ami több, mint bármely más műsorszolgáltatónál. ”Az Amazon megszakítja a Premier League Sky és BT tartását a Prime streaming üzlettel tovább.

Lehet, hogy tizenegy tört A Sky Sports és a BT Sport régóta fennálló duopolisa megőrizte a legfelső szintű európai labdarúgást, ám 2019-től a Premier League-be belépő Amazon valószínűleg az igazi játékváltó.

Az ipar hosszú ideje zavaró magát a FAANG néven ismert technikai óriások piacra lépésére – a Facebook, az Amazon, az Apple, a Netflix és a Google.Az Amazon viszont az első lépés hajtotta végre, bár szerény, az egyik a Premier League egyik legkevesebb jogcsomagja révén, amely a legutóbbi pályázati eljárásból származik.

A Premier League két hároméves résidőt tett félre. 20-ból egy szezonban vásárol online cégek, de egyikük sem érte el a határárat. Visszamentek a pályázati kiírásokba, és az Amazon úgy döntött, hogy belemerül a lábujjba a vízben, decemberben 10 játékra és további 10 játékra jogosult a Boxing Day-en.

„Szerintem a nagy tech-óriások idegesek voltak túlfeszíteni a játékot. maguk ”- mondta Simon Leaf, a Mishcon de Reya sportügyvédje. „Néhány évvel ezelőtt láttuk, hogy a BT nagyon akvizíciós, és most úgy tűnik, hogy visszavonulnak az olasz labdarúgás és az NBA kosárlabda veszteségével.Egy kicsit vesztes sorozaton vannak, és a technikai óriások ezt látták. ”

Sok megtámadott oka van annak, miért jó a megnövekedett verseny bármely piacon, de közvetlen távon ez vezetett további költségekkel a fotel foci rajongók számára. “Rövid távon rossz hír az ügyfél számára” – mondta Leaf. „Különösen az Amazon esetében, ha a Premier League labdarúgását szeretnék nézni, akkor előfizetésre van szükségük. De ha az Amazon képes arra, hogy a modell ingyen működjön és továbbadjon, akkor hosszú távon jobban működik az ügyfél számára. ”Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg napi futball e-mailünket.