Az European Tour vezérigazgatója továbbra is bullish, ahogy a fejfájás növekszik

Golf

A vezérigazgató alapvető koncepciója egyszerű volt: tartsa meg Európa legjobb játékosait Európában, ezáltal távol a PGA Tour erős fényétől. Ezt a Pelley-féle álmot a Ryder Cup-ban szemléltették, mivel a PGA Tour tagsággal összekapcsolt európai csapat megrontotta az amerikaiakat. Rory McIlroy elveszítheti az European Tour slot-ot és a Ryder Cup-kapitány esélyét. Tovább

Pelley hitelképe hogy Rory McIlroy nem zárta ki teljesen az Európai Túra státuszának megőrzését 2019-ben, de még mindig figyelemre méltó az észak-ír döntése, amely messze a született túra legértékesebb eszköze, hogy az Egyesült Államokra összpontosítson.McIlroy semmi nem tartozik az európai turnéért; amely nem akadályozza meg az üzleti érzést, ha eltávolítják azt a résztvevőt, aki a tűt ebben a kontinensen mozgatja, mint senki más. turné – a vezető amerikai játékosoknak az európai turné januári Abu Dhabi-látogatására, és nem lenne egyedül. Úgy tűnik, hogy egy ilyen kereskedelmi forgatókönyv aláásja az európai golf legjobbjainak bemutatását, nem utolsósorban az Abu Dhabi Rolex sorozatú rendezvénye során. A turné bajnokság újabb fejfájás, amelyet Pelley nélkülözhet. Paul Casey csatlakozott angol társához, hogy átugorja az Európa turné szezonjának fináláját.Elképzelhetetlen egy hasonló helyzet, mivel a PGA Tour FedEx rájátszásai évente Atlantában következnek.

Pelley, szokása és stílusa miatt továbbra is bullish. „Két kritikus KPI [kulcsfontosságú teljesítménymutatók] játéklehetőségek és nyereményalapok” – magyarázza. „A 2016-ban a 100. helyezett játékos 275 000 eurót keresett. Ebben az évben több mint 400 000 eurót keresnek.

„Úgy gondolom, hogy ebben az ütemezett évben 4 382 játéklehetőség van, ami kissé meghaladja az előző évet, de még öt-hatszáz játék lehetőségeket, mint egy pár évvel ezelőtt. És tagszervezetként ez a kulcsa, amely lehetőséget kínál az emberek számára. Nagyon örülünk a média értékének, és örülünk annak, amit a Rolex sorozat hozott a turnéra. ”

Figyelemre méltó részterületek vannak.Az European Tour azon döntése, hogy 2019-ben rendez rendet Szaúd-Arábiában, felvonta a szemöldökét az emberi jogi kérdésekkel kapcsolatban, ám Jamal Khashoggi újságíró halála után a kérdés még vitatottabbá vált. A golfnak valószínűleg nem erkölcsi döntőbírónak kell lennie annak eldöntésében, hogy hová tartják a versenyeket, de ez szélsőséges eset, amikor a pénzt nem kielégítő hátteret követik.

Dustin Johnson és Patrick Reed óriási megjelenési díjakat fogadtak el a Szaúd-Arábiában való játékra. verseny, amelyre Pelley ragaszkodik, továbbra is az ütemtervben fog szerepelni. „Olyan sok más hely van, ahol játszhatnak” – nyugtatta az egyik kiemelkedő European Tour játékos a héten.

De valószínűleg nincs. Az Európában zajló események támogatásának hiánya ismét hangsúlyosra került, mivel a brit mesterek a közelmúltban címszponzor nélkül találták magukat.Tommy Fleetwood megfelelő lépést tett a jövő évi bajnokság házigazdája felé, ez egy csodálatos gesztus, ám ez egyáltalán nem szól az európai turné szélesebb vonzerejéről. Az olaszoknak csak a Fleetwood-ot kell szabadon tartaniuk – a Molinari több mint 1 millió eurós előnye van a jelenlegi helyzetben – négy napig a Föld pályán, hogy először nyerjék meg az európai érdemeket.

“I soha nem gondoltam volna, hogy itt leszek ebben a helyzetben, ha idén áprilisban vagy májusban mondtad nekem, ám hihetetlen nyara volt egy hihetetlen Ryder-kupa tetején ”- mondta Molinari. „Valójában ez egy álomszezon számomra, és örülök, hogy itt lehetek ebben a helyzetben. Remélhetőleg képes leszek bezárni.Tudom, hogy nem lesz könnyű, és nem teszek semmiféle feltételezést, de a pályán mindent megteszek, hogy ezt a munkát elvégezzem.

„Nem vagyok az a fajta srác, aki megjelenik egy eseményre és azt gondolja: „Meg akarok nyerni ezen a héten.” Mentális folyamatam inkább az, hogy felbukkanjak az eseményre, ezt meg kell tennem ezt és ezt, hogy jól játszhassak, el kell mennem és játszani lőni és körbe-körbe. Általában nem haladok túl messzire magam előtt.

„Vasárnap reggel kimegyek és mindent megteszek, és ha Tommy nyer, akkor tisztességesen járok vele. Eddig nagyszerű évad volt, és hogy itt nyerhessen, a Dubai versenyének méltó győztesévé tette őt. ”