Egy felhő lóg a világkupán, és a Fifa nem hagyhatja figyelmen kívül

Fifa

Sokan találkoznak Neymar képregényes klipeivel a közösségi médiában, megmutatva neki, hogyan gördül le az autópályákra és a hegyekre, valamint az országsávok mentén, a Szerbia elleni túlzott hullámok sorozatát követve. Ugyanakkor a brazil messze nem egyedül áll a sérülés enyhítésében és a tisztviselők megtévesztésében.

A játék-fellépés gyakori volt a világkupán. Rákká válik a játékban, nem csak folttal, és Fifának gyógymódot kell találnia. Vagy a futball világszervezete szigorúbb büntetések bevezetésével és a játékvezetőknek a nulla tolerancia megközelítésére ösztönzésével szólít fel, vagy pedig átadjuk az irányítást a játékosoknak, és lemondunk arról a tényről, hogy a shithousery most a játék része. Micsoda nyomasztó gondolat. Mi az a „háztartás”?És miért ez a világkupán a legnagyobb probléma. Bővebben

Most egyértelmű, hogy a játékosok, nem pedig a tisztviselők felelősek. Időnként mindenki számára szabadon járt a csúnya látványban, amely Anglia és Kolumbia között világbajnokság-játékként telt el, különösen nevetséges idő – négy percig tartó idő – Mark Geiger, a játékvezető között, Carlos-t megbüntetve. Sánchez azért, hogy kőfalazat volt, és Harry Kane, akinek idegei voltak, és a helyszínről áttértek.

Fél tucat kolumbiai játékos vett körül Geigert, hasonlóan ahhoz, ahogyan a kiuszok az iskolában a kiszolgáltatott gyereket választják. A bíró nincsen tiszteletben tartva, és ne feledje, hogy Sáncheznek, aki Kane-vel a közelben tartózkodó labdával küzdött, jogai ütköztek.Lehet, hogy Geigernek erősebbnek kellett volna lennie, és egymás után el kellett volna foglalnia ezt a kolumbiai játékosok posztját. „Nem értem, hogy a játékvezetők miért álltak szembe a szembe visszaéléssel” – írta Gary Lineker a Twitteren. “Adj nekik sárga lapot, és állítsa le az ostobaságot.”

Miért nem tehetik ezt a játékvezetők? Ha a játékosok tudomásul veszik, hogy a tisztviselők bármiféle megtorlása esetén kötelező figyelmeztetés van, akkor a kedd este Moszkvában vagy az Portugália Uruguay utolsó-16 döntetlenjének végén szombaton, amikor Ricardo Quaresma orrát indították, elfogadhatatlan jelenetek. – Orr a mexikói játékvezetővel és Cristiano Ronaldo az arcon sikoltozva biztosan eltűnik.Ha nem, néhány játékos nagyobb madárverő, mint gondoltuk. Bárki, aki a világkupát bünteti, az egyik legbátrabb ember a pályán | Paul Parker Bővebben

A játék-színészi cselekedeteknek a Fifa napirendjének tetején kell lennie. A szimuláció semmi új – Rivaldo 2002-ben az arcát megragadta, miután a labda a lábára ütközött, vagy Jurgen Klinsmann az 1990-es világkupa döntőjében levegőbe dobta magát. Sajnos azonban úgy érzi, mintha új mélységeket merítettünk volna fel Oroszországban.

Mindannyian megrázhatjuk a fejünket Pepe-nál, amikor szégyentelenül leesik a padlóra, miután marokkói Mehdi Benatia vállára csapta, de a A valóság az, hogy a portugál nemzetközi csak egy bohóc egy sokkal nagyobb cirkuszban.Kolumbia bizonyosan szégyenteljes volt időnként Anglia ellen, felismerhetetlen annak a csapatnak, amely négy évvel ezelőtt világvilágot világított.

De egy pillanatra vegye le a három oroszláned ingét, tegye le Szent György zászlóját. , nézd meg újra a játékot, és az angliai játékosok nem voltak angyalok. Jordan Henderson és Harry Maguire (és igen, a Leicester-védő legalább felemelte a kezét, miután eldobta a dobozt) azok között voltak, akik túlzókítják vagy fecsegtetik a kapcsolatot. >

Gareth Southgate-t azután egy orosz újságíró kérdezte Anglia magatartásáról, aki azt javasolta neki, hogy a játékosok jelenlegi generációja, ellentétben a csapattal, amelyben a menedzser a 90-es években részt vett, „minden alkalommal leesik, amikor a szél fúj ”.Southgate, egy méltóságteljes ember, aki méltóságteljes játékban dolgozik, azt válaszolta: „Talán egy kicsit okosabbak vagyunk. Talán most azoknak a szabályoknak megfelelően játszunk, amelyeket a világ többi része játszik. Azt hittem, sok-sok szabálytalanság van a játékban, és nem hiszem, hogy bárhol is elismertünk volna az ellenfelek száma közelében. Ha lemennénk, az azért van, mert megbotránkoltunk. ”

Ha nem vesszük figyelembe az utolsó megjegyzést, amelyet Southgate-nak el kell mondania a körülmények között, az angliai menedzser brutálisan őszinte volt. Ez egy olyan játék, ahol bármi megy végbe, ahol a sötétebb művészetek tökéletesítése ugyanolyan készség, mint egy kedves kettő végrehajtása, és ahol a csalás utcára esik.Ahogy Southgate tömören fogalmazta: „Most a szabályok szerint játsszunk a világ többi részén.” Facebook Twitter Pinterest Pepepe portugál védő Pepe hajlamos arra, hogy Marokkó védelmezőjét, Mehdi Benatia-t kapcsolatba vetette a moszkvai csoportos játékban. Fénykép: Antonin Thuillier / AFP / Getty Images

Az igazat megvallva, ez időnként törvénytelen, szobrászat játékává válik. És őszintén szólva: ki is hibáztathatja Angliát abban, hogy koszosodik a kezük, és úgy véli, hogy a következő forduló jobb hely, mint az erkölcsi magas talaj.Ha nem tudsz legyőzni őket, akkor csatlakozz az em.World Cup 2018-hoz: teljes útmutató az összes 736 játékoshoz. Bővebben

Az is egyre világosabbá vált, hogy sok játékos van – Pepe, Sergio Ramos és Neymar azonnal szem előtt tartja a figyelmet – akiket nem érdekli, hogy a csalásukat több százmillió ember figyeli az egész világon, a korábbi internacionálisok által a televíziós stúdiókban elemezték, és a közösségi médiában nevetették ki és nevetették ki őket.

Egyértelmûvé téve, nem arról van szó, hogy azok a játékosok példaképessé válnak – inkább a szülõk feladata, nem pedig a labdarúgók.De vajon ezek a játékosok nem bánnak-e személyes büszkeséggel, vagy nem látnak szégyenteljes magatartást a pályán?

Ugyanezt a felvételt – és még többet – 13 tisztviselő nézte meg, akik 33 kamerával rendelkeznek egy moszkvai irányítóhelyiségben, ahol videó asszisztens játékvezetők szerepét látják el – és valószínűleg láthatja, hová vezet ez a gondolatmenet. Van-e olyan pont, amikor a nyilvánvaló csalás kiküszöbölésének egyetlen módja az, hogy a videotechnológia feladatát kibővítik a „játékot megváltoztató helyzetekben” a „világos és nyilvánvaló hibák” kijavításán túl, és beavatkoznak a játékos fellépés esetére is ? Facebook Twitter Pinterest A video asszisztens bírói (VAR) műtő szobája Moszkvában.Fénykép: Mladen Antonov / AFP / Getty Images csak a játékos tudja, hogy gyengül-e.

Akárhogy is kell tennie valamit. A Fifának legalább el kell határoznia a betegség leküzdését. A tisztviselőknek erősebbnek kell lenniük. És itt van egy forradalmi gondolat: mi lenne a játékosokkal, akik vállalnak egy kis felelősséget a tetteikért is.