„Ez mindent jelent a város számára”: A torontói pártok a Raptors NBA címet kapják

Betclic

Amikor Megan MacKeigan két évvel ezelőtt egy dinoszaurusz jelmezet készített egy helyi komédiaműsor előadására, soha nem gondolta, hogy soha nem fog sok hasznot használni. De amint ő és Toronto csütörtök este megtudta: valószínűtlen nem azt jelenti, hogy soha nem lesz. felfelé és lefelé az utcákon, és pénteken délelőtt 1-kor szökött a forgalomban, amikor az autók csiszoltak és idegenek felvidították. “Ez hihetetlen. Nagyon szórakoztató – mondta MacKeigan. „Soha nem láttam olyan sok embert az élet minden területén, a legboldogabb Betclic hangulatban, mint valaha.Csodálatos. ”

Majdnem 25 éves törekvések után, amelyeket csalódás és csalódás sújt, a Toronto Raptors meghozta a várost – és az országot – az első NBA bajnokságának. Amint az NBA döntőjének 6. játék véget ért, és a csapat elhúzta az áhított Larry O’Brien trófeát, több tízezer torontói lakat öntött az utcára, átalakítva a forgalmas autópályákat és a városi tereket ünneplés templomaivá. Justin Trudeau (@JustinTrudeau) És ez az hogyan csináljuk északon. # RaptorsIn6ix #WeTheNorthJúnius 14, 2019A rendõrség elzárta a nagy utcokat, hogy a rajongók pénteken kora óráig megünnepeljék.

„Ez egy csodálatos tömeg és olyan elképesztõ éjszaka” – mondta Alex Zdravkovic, a csapos. „Ez mindent jelent a város számára. Mindent. ”A raptorok Torontót küldik elrablásokba, amikor megverik a Warriors-t, hogy megszerezzék az első NBA-címet. Bővebben

A győzelem véget ért, amit sokan a város fő sport bajnokságának 26 éves aszályát tartanak – ezek közül az utolsó egy 1993-as baseball-világbajnokság győzelem a Blue Jays számára. Annak ellenére, hogy a város labdarúgó, rögbi és kanadai labdarúgó-bajnoki csapata Betclic nemrégiben megnyerte a bajnokságot, semmi sem ragadta meg Torontót, csakúgy, mint a Raptors az NBA döntőjébe jutott.

„Van rajongói, akik 24 éve vannak és van rajongóid, akik két hete voltak.Mindenki jön össze, és jól érzik magukat. Ez minden, ami tényleg számít ”- mondta Sara MacLennan-Nobrega, egy önismert„ bandwagon rajongó ”. „Nem számít, ha új vagy – itt vagy, hogy támogassa a csapatot. És erről szól. ” Facebook Twitter Pinterest A torontói szurkolók a Jurassic Park nézőterén ünnepelnek. Fénykép: Cole Burston / Getty Images

Majdnem egy nappal az Oaklandi hegycsúcs előtt a szurkolók a Jurassic Parkban, a csapat hivatalos rajongói területén gyűltek össze, hogy a Raptors otthonán kívüli óriási képernyőn vegyenek részt a játékban. színtéren.A kosárlabda-kommentátorok dicsérték a csapat iránti elkötelezettségüket, és a szurkolók kemény zuhanást szenvedtek – elegendő ahhoz, hogy röviden elárasztják a városrészeket -, hogy tanúja lehessen annak, amit sokan reméltek, hogy Betclic először franchise lesz. Az a hiedelem volt, hogy az elemzők és a szélesebb kosárlabda közösség Torontót igazságtalanul figyelmen kívül hagyták. Annak ellenére, hogy a Raptors módszeresen küldött elit-csapatokat egyenként, az NBA tudatosságának kedvence az Arany Állam, az uralkodó bajnok volt. “Egy ideje komoly csapatunk vagyunk” – mondta MacLennan-Nobrega. “De ez csak megmutatja a világ többi részét: Toronto itt van, és meg fogjuk ölni.”

Egyeseknek a győzelemnek esélye van arra, hogy megismerkedjen az alulképződésű győztes narratívájával, mind a franchise, mind a város számára.

“Ez felvesz minket a térképre.Úgy érzem, hogy ezt megelőzően soha nem tartottak tiszteletben mint sportváros. És most nálunk vagyunk – mondta Rory Cohen.A rajongó, mióta a franchise először jött létre 1995-ben, elismeri, hogy minden más évben nyerne az Arany állammal. „Ez az életem egyik legjobb érzése.”

Supendra Chandrakumar, aki a „We the North” zászlóval járja a világot, az apjával nőtt fel, amikor apja a város utolsó főbb meséjével foglalkoztatták vele. sport bajnokság, az 1993-as Blue Jays győzelem. “Ahhoz, hogy ennek tanúi lehessen, közvetlenül a küszöbünk elején, valóban figyelemre méltó dolog” – mondta.

Chandrakumar is megváltoztatja azt a módot, ahogyan a Raptors Kanada kanadai csapatává vált vörös-fehér mezek, amelyek egy rajongói bázist tükrözik, amely messze túlmutat Toronto határain. „Akár Halifaxból, akár Vancouver-szigetről származik…Ha nemzetünk sok részéből lehetünk, és ezt be tudjuk venni, ez valóban igazán figyelemre méltó. “- mondta. nincs saját NBA-csapata. Ez hozzájárult a Kanada gyakran törékeny kelet-nyugati szakadék áthidalásához. A 6. játékhoz 59 „Jurassic Park” nézőtér került kialakításra az egész országban, ideértve a parkokat, a mozikat és az egész futballstadiont is.

„A rájátszások során az energia…tovább erősödött attól az időponttól kezdve, amikor először elkészítettük a [döntőt], egészen a [2. és az 5. játék] elvesztéséig.Úgy érzem, hogy mindenki csak annyira pozitív volt ”- mondta Mark Browne, az egész életen át tartó torontói lakos. „Megmondhatom a gyerekeimnek, amikor idősebbek lesznek, hogy körül voltam és tanúja voltam a történelemnek.”

Eric testvére számára az érzés egyszerű: „Régen„ északnak ”voltunk. De most mi vagyunk a legjobbak. ”