LeBron James megveri Michael Phelps-t az AP férfi atlétájához

Baseball

 

LeBron James, aki 52 éves sportos szívfájdalmat ért el Cleveland bajnokságával és hírnevét használták a társadalmi okok kezelésére, az Associated Press 2016 férfi sportolójaként választották, egy olyan díjat, amelyet korábban 2013-ban nyert.

Az AP tagok újságainak és ügyfeleinek 59 szerkesztője szavazásának eredményei kedden bejelentésre kerültek. James összegyűjtött 24 első helyezett szavazatot, olvasson egy pár olimpiai legendát: Michael Phelps (16) és Usain Bolt (9).

Chicago Cubs harmadik alapozója, Kris Bryant, az NL MVP, aki a csapatát vezette az első világbajnoki címet 1908 óta, negyedik helyet foglalta el a Golden State csillag Stephen Curry, a tavalyi győztes.Cristiano Ronaldo, Von Miller és Andy Murray is kapott szavazatot.LeBron James vezeti Cleveland Cavaliers-t NBA címre és véget ér 52 éves aszály.Jordan megnyerte a díjat három évvel 1991-94-től.

Az amerikai olimpiai tornász, Simone Biles hétfőn AP nevű női sportolónak nevezték el.

Egy rabid sport rajongó, James hízelgett, hogy ugyanabban az osztályban Phelps, a 23-szoros aranyérmes, aki még ötöt hozzáadott a Rio Olimpiai Játékokhoz.

„Ahhoz, hogy az adott sportban uralkodó legyen, lássa, mit tudott tedd az évek során, mit csinál abban a vízben, ember, ez hatalmas és nagyon inspiráló ”- mondta James. „Ha ez a fajta birtokod van ahhoz, hogy uralkodhasson, ha tudod, hogy az egész verseny felkelt, hogy megverhessék – és csak te -, és még mindig el tudsz jönni az 1. sz. az élelmiszerláncban ez nagyon inspiráló. ”

Az, hogy James egy olimpiai évben kapta meg a becsületet, kiemeli teljesítményének súlyát.Harmadik NBA-korona Cleveland számára készült, és ígéretet tett Jamesnek egy olyan városnak, amely 1964 óta nem ünnepelt egy nagy bajnokságot, és sok torturó pillanatot szenvedett el azóta. az öregedés, amikor néhány nap alatt közeledik a 32. születésnapjához, 2015-ben rövid volt, ami sérülést kimerített Cleveland csapatot vezetett a döntőbe, ahol elvesztették a harcosokat. És bár James a történelem bármelyik játékosának legjobb statisztikai sorozatát írta, kritikusai hamar rámutattak 2-4 rekordjára a döntőben, mint a Jordan 6-0.

A Cavs-nak rematch volt rekord-beállítás, 73-győzelemű Warriors.Curry által vezetett, a bajnokság egyhangú MVP-választásánál a Golden State-t beszélték potenciálisan a legjobb csapattól, egy olyan érvről, amely 3-1-es vezetést eredményezett.

James azonban nem volt t újra elutasítják. 41 pontot szerzett az 5-ös és 6-os játékokban, és egy hármas dupla számot küldött egy 7-es epikus játékban, melyet a záró percekben emlékeznek meg Andre Iguodala-ról. – egy védekező gyöngyszeme, amely a csodálatos karrier. Facebook Twitter Pinterest

A játék után James összeomlott a padlón, és amikor később megkérdezte az érzelmeit, az Ohio őshonos, aki büszkén mondja, hogy „csak egy gyerek Akronból”, sikoltozott a TV-kamerán: „ Cleveland, ez neked! ”

„ Abban a pillanatban ”- mondta James.Ahhoz, hogy ismerjük a sportunk történetét, és hogy milyen idegesek voltak az idők, azoknak az éveknek az volt, hogy rajongóinknak át kellett menniük, és milyen körülmények között jöttünk vissza. „a legnagyobb diadaljához vezető utazás egybeesett egy másik nagy – a legjelentősebb – elhaladásával, ahogy Muhammad Ali június 4-én meghalt. A rájátszás során James megnézte Ali motivációért folytatott harcait.A boksz-legenda és a globális nagykövet szellemében James júliusban állt a közeli barátokkal, Dwyane Wade-nel, Chris Paul-szal és Carmelo Anthony-val a fegyverzetlen fekete férfiakkal szembeni erőszakkal szemben, és arra ösztönözte a sportolókat, hogy többet tegyenek a helyi a rendőrség és a közösségek javítása.

James később 2,5 millió dollárt adományozott egy Smithsonian kiállításnak, amely Ali tiszteletére került, és dokumentumfilmeket állít elő a bajnokságról.

„Határozottan egy személy, akit inspiráltam legyél, hogy társadalmi lelkiismerete legyen a dolgokról – mondta James. „Amit mindig Ali-ban láttam, az volt, hogy mindig tanult mindent, amiről beszélt. Soha nem csak beszélt, hogy beszéljen. Volt egy módszer az őrületre.

„Ali határozottan megmutatta nekem az utat.”