Mikaela Shiffrin a 36. szlalom diadalával megszegi a világkupának a rekordját

1xbet

A 2018-as futam során az amerikai hozzáadta 36. győzelmét. Shiffrin korábban megosztotta a rekordot Ausztria Marlies Raich-tal, aki Marlies Schildként versenyezve 35-szer nyert, mielőtt 2014-ben visszavonult.

„Ő a legnagyobb bálványom Bode Miller mellett” – mondta Shiffrin. „Amikor fiatal voltam, a legjobb síelő akartam lenni a világon. Mindig Marlies-t figyeltem. Legendája volt. Számomra ő a legjobb szlalom síelő. Nem lennék itt nélküle. Nekem számomra örökre meg van a rekordja. ”Mikaela Shiffrinnek soha nem kellett volna a síelés Michael Phelpsének lennie. Bővebben

Csak a svéd Ingemar Stenmark nyert több világkupát.1974 és 1987 között 40 eseményen győzött.

Bár csak idő kérdése tűnik, hogy Shiffrin eléri-e a 40 győzelmet is, már várt, hogy a saját jegyei jobbul alakulnak ki. >

„Az iratok sérülést jelentenek.Remélem, hogy valaki el fogja törni a rekordomat, mert ez azt jelenti, hogy talán annyira inspiráltam valakit, mint Marlies. ”- mondta Shiffrin. „Ha bármely fiatal sportolót inspirálhatom, amennyire ő inspirált, akkor a munkámban tettem ezt a sportot.”

10 200 rajongó figyelte a Zauberberget, és a Shiffrin egy nagy első helyezettre építette a A karrierjének 51. győzelme miatt 0,29 másodperccel legyőzte a szlovákiai Petra Vlhovát és 0,38-kor a svájci Wendy Holdenert.

A szombat megnyerésével Shiffrin lett az első férfi vagy női síelő is, aki 15 világbajnokságon nyert. egy naptári év, egy győzelmet haladva az ausztráliai Marcel Hirscher férfi bajnok mellett, aki 2018-ban 14 alkalommal nyert.

Shiffrin és Hirscher legyőzték a Stenmark által kitűzött négy évtized régi rekordot.Míg azonban Shiffrin ebben az évben 27 versenyen vett részt, Stenmarknak csak 19 verseny volt, hogy 13 győzelmet gyűjtsön 1979-ben, amikor a világkupán még nem szerepeltek szuper-G versenyek, párhuzamos szlalom vagy városi rendezvények. Facebook Twitter Pinterest Mikaela Shiffrin versenyez szombat rendezvényén.Fénykép: Christophe Pallot / Agence Zoom / Getty Images

Az egyetlen világméretű szlalom, amelyet Shiffrin nem nyert 2018-ban, az volt, amikor januárban nem sikerült befejeznie Svájcban, a Pyeongchangi olimpia előtti utolsó eseményen.

Dél-Koreában meglepő módon kihagyott egy érmet, miután legerősebb tudományágában negyedik lett, ám Shiffrin gyorsan visszanyerte dominanciáját, és legyőzte a márciusban megrendezett világkupát.

Shiffrin az elmúlt 12-ből 11-et, az elmúlt 33-ból 27-et nyert, a világbajnokság szlalomját pedig versenyez.

“Kicsit hihetetlen, a szó minden értelmében” – mondta a 23 éves – Shiffrin elmondta a 2018. évi eredményéről, amely magában foglalta az olimpiai aranyat az óriási szlalomban és a második egyenes világbajnokság-címet.

„Sok történt ebben az évben” – tette hozzá. „Ebben az évben a legnagyobb javulásom az volt, hogy amikor az emberek beszéltek a nyilvántartásokról, képesek voltak meghallgatni és válaszolni, de nem hagyhatták, hogy zavarja őket.”

Shiffrin már jelölte a szombati versenyen azáltal, hogy épített nagy előnye az első futamnak, egy nappal az óriási szlalom első szakaszának elvesztése és az ötödik befejezése után.

A pénteki eredmény azonban nem bánta, amikor a szombati verseny indulási kapuján lépett be. .

“Megpróbálom nem síelni a bosszút, mert ez nehezen bonyolult egyensúly lehet számomra” – mondta Shiffrin. „Jobb síelni, ha inspirációt szenvedünk.”

Shiffrin hibátlanul futott, hogy 0,48 másodperccel vezesse a Vlhovát, a svéd Frida Hansdotter olimpiai szlalombajnokot pedig 0,53 másodperccel.A negyedik helyen lévő Holdener 0,96 mögött ért el, és a Shiffrinből egy másodpercen belül volt az egyetlen másik síelő.

Norvégiai Nina Haver-Loesethnek kellemetlen ütközés történt közvetlenül a futás vége előtt, mivel elvesztette síját és átcsúszott több kapun. Úgy tűnt, hogy megsérült a bal térd, majd később a síoszlopokon végignézett a célterületről.

Egy meggyengült pályán feszült második futás közben Hansdotter elvesztette az egyensúlyát, és a pálya felén siklott ki, mielőtt Vlhova A végső induló, Shiffrin nem volt tiszta, és hamarosan másodperces tizedet veszített a Vlhován.Idő alatt megszerezte a meredek középső szakaszot, hogy 0,53-ra növelje vezetőjét, ami elég ahhoz, hogy legyőzze a Zauberberg pálya nehéz alsó szakaszát és megszerezze 51. karrierjét.

„Igazi nagy harc volt”. – mondta Shiffrin. „Próbáltam nem mindent kockáztatni, de minden fordulóban sebességet szereztem. Jó harc volt. ”

Egy nappal az óriási szlalom első győzelmének ünneplése után Vlhova újabb dobogós eredményt hozott a 10 200 néző közül a sok szlovák rajongóra.

„ A második A futás igazi harc volt.Teljes gázt akartam menni ”- mondta Vlhova. „Nagyon sok rajongónk van Szlovákiából, tehát igazi nagyszerű hétvége volt számomra.”

A Shiffrin-ral eljutott szlalomban idén ötödik alkalom nem rontotta el Vlhova hangulatát. .

“Ha a dobogóra jár, mindig boldog vagy” – mondta. „Ez mindig ugyanaz a történet, de ő határaim áll. Ez mindig nagyszerű harc Miki-vel. Ez jó. ” More: walkwithadoc.org

A Világkupát a norvégiai oslóban, Norvégiában, a férfiak és a nők városi rendezvényével folytatják. Az újév napján